Home Sport VIDEO/FOTO: Rijeka – Cibalia 0:0

VIDEO/FOTO: Rijeka – Cibalia 0:0

1473
0

Ni nakon tri i pol godine Rijeka nije na domaćem terenu savladala slavonske goste sa
obala rijeke Bosut. Najavljeno je da će se krenuti žestoko i održavati ritam. Nešto se od toga događalo ali bez onog najvažnijeg dijela – zgoditka.

Počele su se prilike redati od samoga početka utakmice, u 38 sekundi novi igrač Alispahić proigrava Benka koji u najčistijoj prigodi za zgoditak griješi i dozvoljava gostujućem golmanu Matkoviću da sačuva mrežu. Rijeka ne posustaje i odmah u drugoj minuti opet Benko pokušava. U žestokom naletu u 3. minuti na dodavanje Alispahića ovaj puta Cesarec loše prima loptu i ne realizira priliku.


foto: andrej turina

Mogućnost da Cibalija povede u gostima spriječio je sudac Vidulin koji u 6. minuti nije pokazao na bijelu točku nakon čistog prekršaja Kneževića koji laktom zaustavlja Filipovića.

Riječani imaju prednost u igri i pokušaje u 8, 9, 15 i 28. minuti preko Kreilacha, Benka, Cesareca…Najizglednija prilika je u 39. minuti kad opet Brezovac ne uspjeva. U 40. minuti ne uspjevaju ni gosti jer domaću mrežu sigurno čuva Mance.

Drugo poluvrijeme opet Rijeka pokazuje zube na početku. U 51. minuti Močinić, u 53. i 60. minuta Brezovec pokušava iz slobodnih udaraca ali ne uspjeva. Atmosfera igre se promjenila, domaći slabije pokušavaju, a gosti drže do neriješenog rezultata.

Rijeka nakon ovog kola ostaje na petom mjestu, iza Splita sa istim bodovima ali drukčijom gol razlikom. Nezadovoljna publika svojim skandiranjem ‘Scoria odlazi’ traži promjenu. U sljedećem tjednu će se znati nešto više.
Sljedeće kolo se igra u Puli protiv Istre 1961 u nedjelju 3. ožujka u 18 sati s nadom da su loši trenuci iza ekipe i da se sa ovog gostovanja nosi 3 boda kući. (L.Slama)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here