Home Vijesti Srušen rekord visine snijega za veljaču, slijedi rast temperature

Srušen rekord visine snijega za veljaču, slijedi rast temperature

2216
0
Riva - Emina Jusufspahic
Riva - Emina Jusufspahic
Riva – Emina Jusufspahic

Snijeg koji je u večernjim satima četvrtka zahvatio Kvarner i Gorski kotar mjestimice je bio i vrlo obilan. U riječkom zaleđu mjereno je i preko 30 cm snijega, a spustio se i na obalu i otoke. U Rijeci je sa izmjerenih 17 cm srušen rekord visine snijega za ovaj mjesec. U Gorskom kotaru visine snijega prelaze i metar, a situacija će se još dodatno pogoršati, jer stiže nova ciklona koja gorju može donijeti vrlo obilan snijeg, posebno u noći na nedjelju.

Za Kvarner stvari nisu tako jasne, Oborine su nam večeras iza 19h neizbježne, ali porast temperature pri tlu mogao bi rezultirati obilnom kišom na većem dijelu Kvarnera. U najvišem riječkom zaleđu iznad 700 metara, snijeg bi trebao padati do iza ponoći, a onda postoji mogućnost susnježice ili čak i kiše. Niže od toga do nekih 250 ili 300 metara visine, postoje šanse da sa intenzivnim oborinama snijeg pada dio večeri, a onda bi došlo do miješanja oborina. Snijeg bez primanja za podlogu moguć je u početku i u višim dijelovima Rijeke, a potom će na tom području sve zamijeniti kiša koja može biti obilnija.

Tu je i bura koja na istočnom probalju može prolazno imati olujne udare. Još jednom ponavljamo, snijeg neće posvuda padati, veće šanse iznad 250 ili 300 metara, ali i na tim lokacijama vrlo vjerojatno je miješanje oborina.
Dok ovo pišemo stižu dojave o početku snježnih oborina, uglavnom iznad 300 metara nadmorske visine, dok je niže prisutna susnježica, a uz obalu i kiša. Temperature posvuda u padu, u gorju se kreću od -4 do 0, zaleđe 1 do 3, dok je na obali i otocima od 3 do 7°C. Situaciju možete pratiti na našoj facebook stranici. (RIMETEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here