Home Sport Rijeka – Nivea for man 3:0

Rijeka – Nivea for man 3:0

1182
0

Nogometaši »Rijeke« pobijedili su jučer na pomoćnom igralištu na Kantridi selekciju »Nivea for Man« 3:0 u susretu humanitarnoga karaktera kojega je osmislila njemačka tvrtka »Beiersdorf AG«, s ciljem promocije »Nivee« kao jednoga od svojih brandova, ali i nogometa uopće. Dogovorivši sponzorstvo svojega omladinskog pogona, čiji polaznici na utakmicama nose reklame »Nivee«, »Rijeka« je prihvatila izazov i jučer bez većih problema isprašila ambiciozne amatere koje je okupio legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević pod patronatom RTL televizije.
    Prva lopta u more je odletjela u šestoj minuti kada ju je član »Nivee« Bojan Žižić katapultirao preko ograde, a petnaestak minuta kasnije jedna je skončala i u barci zapadno od pomoćnog igrališta. No, bilo je i preciznih udaraca, naravno sa strane nogometnih profesionalaca. U glavnoj ulozi očekivano je bio domaći kapetan Anas Sharbini, koji je u 6. minuti s lijeve strane sjajno uposlio Križmana (1:0), a u 12. još ljepše nakon solo prodora u šesnaesterac naciljao Gerca (2:0). U nastavku se utakmica razvodnila, a u igru su ušli brojni domaći juniori, pa čak i kadeti. Ćirini puleni došli su do zraka i priredili nekoliko prilika, no na kraju je Tadejević potvrdio pobjedu u 57. minuti. Malo iza toga je utakmica sa skraćenom minutažom privedena kraju.
    – Utakmica je poslužila svrsi, malo sam se raspitao i ovo su trećeligaški igrači, govorio je poslije utakmice trener »Rijeke« Robert Rubčić.
    – Napravili smo dobar trening iako su govorili da nam to nije potrebno. Podloga na pomoćnom igralištu je teška i bojao sam se mogućih ozljeda, budući da smo s ozljedama u velikim problemima. Ali to se srećom nije dogodila i utakmica će poslužiti za ono što nas očekuje, rekao je Rubčić.
    Miroslav Blažević je uoči utakmice i nakon nje dijelio autograme okupljenoj djeci, a dojam je da je bio zadovoljan viđenim na terenu.
    – Ja sam oduševljen svojim dečkima koji su se postavili na iznenađujući način. »Rijeka« je ipak »Rijeka«, to su mladići koji imaju kontinuirani trening i za mene je poraz 0:3 uspjeh. U početku smo primili dva gola koja smo mogli i izbjeći, ali evidentno je da nismo imali iskustva. Međutim, u najvećem dijelu utakmice smo imali ravnotežu, zaključio je Ćiro. (novi list)

Previous articleVaterpolo Kup: Primorje priželjkuje polufinale
Next articleDervishiju godina i pol, Vozili sedam mjeseci

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here