Home Sport Vaterpolo Kup: Primorje priželjkuje polufinale

Vaterpolo Kup: Primorje priželjkuje polufinale

1035
0

U napornom non-stop igranju vaterpolisti »Primorja Erste banke« jučer su dobili slobodno prijepodne uoči večerašnjeg splitskog nastupa na troboju četvrtfinala Kupa. Nakon međunarodnih ispita s »Posillipom« u Napulju i »Primorcem« u Kotoru, Riječani večeras igraju s »Medveščakom« i u četvrtak s »Mornarom BS«. Prvoplasirana momčad ide u polufinale.
– To su malo različite utakmice, pristup njima je drukčiji. S »Posillipom« smo igrali u LEN Kupu, ta utakmica je ukupno jako bitna za našu sezonu. S »Primorcem« se igralo u Jadranskoj ligi – kaže Aleksandar Tiškivski, napadač »Primorja EB« o proteklim teškim utakmicama.
– Bolje smo odigrali s »Primorcem« nego s »Posillipom«, a iz tih utakmica možemo izvući pouku o našim greškama u obrani. One se pojavljuju tu i tamo iz utakmice u utakmicu, te greške moramo iskorijeniti. Ove su dvije momčadi bez dvojbi jače od nas, ali mi se čini da smo mogli odigrati bolje. Imamo više potencijala od onog što smo pokazali.
U prvoj utakmici na turniru Kupa igrate s »Medveščakom«?
– S njima se ove godine još nismo susretali, igramo prvi put i ne znamo baš sve o njima, ali jasno je da smo prema ljestvici i sastavima jači od njih. Posljednjih godina smo ih dobijali. Momčad su u koju je došao naš bivši »Primorjaš« Benić na centru, vratio im se njihov bivši igrač Ćule, iz »Mornara BS« im je došao Vlatko Burić. Međutim, jači smo, pobjeda ne bi trebala biti upitna. Moramo to pobijediti. Utakmica s »Mornarom BS« nam je najbitnija. Smatram da bismo trebali proći dalje, ući u polufinale. To nam je cilj koji moramo ostvariti. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here