Home Sport FOTO: Rijeka pobijedila Opatiju i izborila četvrtfinale

FOTO: Rijeka pobijedila Opatiju i izborila četvrtfinale

3639
0

Nogometaši Rijeke pobijedili su Opatiju u osmini finala Kupa Hrvatske, povijesnoj prvoj utakmici između lokalnih rivala. U tvrdoj i teškoj utakmici Rijeka je slomila otpor dobrog domaćina na otvaranju drugog poluvremena.
Rijeka je povela u 55. minuti. Bezjak je potegnuo s 25 metara, Raspor je odbio loptu. Natrčao je Tomasov i pospremio je u mrežu – 0:1. U 64. minuti Roshi se odlično oslobodio i potegnuo, ali lopta je završila na gredi.
U 70. minuti Roshi je lijepo ušao u kazneni prostor i ubacio, ali Tomasov nije dobro zahvatio loptu. Natrčao je Bezjak i od vratnice je pospremio u mrežu – 0:2.
Devet minuta kasnije Roshi je odlično primio loptu u kaznenom prostoru i potegnuo, a lopta je od vratnice završila u golu – 0:3.
Pokušaji Tomasova i Bezjaka na otvaranju nisu ozbiljnije zaprijetili vratima Opatije. U 19. minuti Bezjak je propustio najveću priliku Rijeke u prvom dijelu. Lopta je kružila oko šesnaesterca, a onda je u luku stigla do Bezjaka koji je ostao sam na pet metara, ali pucao preko grede.
Iako je Rijeka imala kontrolu nad igrom, Opatija je zaprijetila u završnici prvog dijela. Šuker je potegnuo iz slobodnog udarca u 37. minuti, ali Prskalo je bio siguran.
Dvije minute kasnije Šuker se našao u odličnoj situaciji u srcu kaznenog prostora, ali udarac glavom otišao je pored gola. U 43. minuti Matovina se lijepo oslobodio i pucao, ali Prskalo je opet bio siguran.
Šezdesetak sekundi kasnije nakon slobodnog udarca Kolić je lijepo skočio, ali udarac glavom u sjajnoj prilici otišao je pored gola.

foto: andrej turina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here