Home Mozaik Ristović pohvalila Rebro: Majka je došla u stanju konfuzije. Osoblje je napravilo...

Ristović pohvalila Rebro: Majka je došla u stanju konfuzije. Osoblje je napravilo sve

362
0

Nikolina Ristović na Instagramu je napisala poduži status. Zahvalila je djelatnicima KBC-a Rebro koji su pomogli njezinoj majci, koja je nedavno bila u teškom stanju. Osvrnula se i na smrt Indexovog novinara Vladimira Matijanića.

“Morala sam naprosto napisati jedan pozitivan tekst. Zgrožena sam tijekom okolnosti koje su dovele do smrti iznimnog novinara Vlade Matijanića. Nekompetencija i lakonski stav kombiniran s prezrivim dociranjem onih koji bi trebali biti stručni i posljedično proaktivni. Na stranu manjkavost sustava, preopterećenost djelatnika, trijaža koja se radi pod pritiskom… Reda mora biti. Ulozi su previsoki.

I moja majka mogla je platiti glavom. Prije više od tri tjedna dovedena je na hitnu u KBC Rebro u stanju potpune konfuzije i smetenosti. Djelatnici su se, sasvim ispravno, fokusirali na potencijalno terminalno i akutno stanje – krvarenje u mozgu. Eliminirano je. Pacijent je poslan kući.

No stanje moje majke se pogoršava. Jedva prepoznaje mene i brata, i to je otprilike to. Primaju me u hitni prijem, objašnjavam da je imunokompromitirani bolesnik koji je u kratkom vremenu doživio više ozbiljnih stresora – smrt supruga i zeta, medijski teror koji mene i nju posredno skrnavi po medijskom glibu unatoč nepostojanju nijednog iskaza s moje strane.

Srećom, tu priča dobiva novi obrat. Barem za moju majku. Majku u teškom stanju smještaju na KBC Rebro, u rekordnom roku rade sve pretrage, pokreće se cijeli složeni dijagnostički aparat – bez ikakvog traženja veze ili protekcije. Sumnja se na ishemijski moždani udar, na autoimuni proces, na promjene uslijed epileptičnog napada, na meningitis ili encefalitis – moja majka dobiva logopeda koji radi s njom u bolnici.

Da skratim priču, divno i profesionalno osoblje Neurologije 4 predvođeno u ovom slučaju izuzetno susretljivom i stručnom dr. Petrom Nimac uradilo je sve i u pravo vrijeme da moja majka, nakon preboljenog virusnog encefalitisa u najkraćem roku napusti bolnicu.

Ovaj poduži tekst je moja zahvala svima koji su sudjelovali i svojom stručnošću i znanjem pomogli, suosjećanjem olakšali, pa čak i brisali suze kad je trebalo. A trebalo je… Ovo je tekst o tome da nije sve crno, da profesionalizam i želja za prakticiranjem Hipokratove zakletve postoji, da nema generalizacije krivnje i da se izvrsnost treba pohvaliti i nagraditi… Neurologija 4 na KBC Rebro, djelatnici Hitne pomoći – hvala vam. Tako se to radi.”

Pratitelji su Nikolini u komentarima pisali da njezinoj majci žele brz oporavak. Inače, Ristović u posljednje vrijeme na svom Instagramu s pratiteljima često dijeli fotke s ljetovanja.

Nedavno je napisala i znakovitu poruku:

“Tračeve izmišljaju mrzitelji, šire ih budale, a prihvaćaju idioti.”

Previous articleDinamovci tvrde da im je Rijeka prije 43 godine ukrala prvenstvo? Edmond Tomić im odgovorio: Sve je zakuhao Srebrić, da ih barem moja Rijeka razbije!
Next articleUEFA kaznila Hajduk zbog rasizma. Protiv Villarreala Poljud neće moći biti pun!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here