Home Mozaik Rođena sa 26 prstiju i jednim stopalom na koljenu: muka male Alice

Rođena sa 26 prstiju i jednim stopalom na koljenu: muka male Alice

159
0
pexels fotios photos 2721581

Osoblje bolnice: “Ovako nešto još nismo vidjeli, bebu s jednim stopalom na koljenu”

Zove se Alice i otkako je rođena obilazi bolnice kako bi se podvrgavala delikatnim kirurškim operacijama. Djevojčica, koja još nema dvije godine, boluje od Laurin-Sandrow sindroma, iznimno rijetke genetske bolesti koja uključuje ozbiljne malformacije. U njezinu slučaju, Alice je rođena sa 26 prstiju, bez palca na rukama i jednim stopalom na lijevom koljenu. “Nikada nismo vidjeli ovako nešto”, presudili su liječnici u bolnici u Saint-Quentinu (Aisne), u sjevernoj Francuskoj.

Podvrgnuta operacijama

Njeno stanje zahtijeva kontinuirane intervencije od prvih mjeseci života. Do sada je Alice, rođena 31. prosinca 2021., prošla amputaciju noge i operaciju šake kako bi se izgradio palac s jednim od dodatnih prstiju. Drugo bi stopalo trebalo biti amputirano krajem svibnja, dok je operacija druge ruke zakazana za listopad.

Roditelji misle tužiti ginekologa

Roditelji razmišljaju o tužbi svog ginekologa koji nije otkrio malformacije prije poroda. “Kći nam je preko 80% invalid. Nismo birali ovaj život, niti da imamo invalidnu kćer. Život nam je svakog dana pakao”, rekao je otac djevojčice lokalnim medijima.

U svakom slučaju, Aliceini roditelji trude se da njihova djevojčica vodi što normalniji život. Baka i djed čuvaju je kod kuće dok joj otac i majka rade, jer nema vrtića koji bi se o njoj mogao brinuti. Preko francuske zdravstvene službe proučavaju se ad hoc proteze kako bi se djevojčici pomoglo u razvoju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here