Home Vijesti Ruski vojnici u Ukrajini imaju rastući problem kašnjenja plaća

Ruski vojnici u Ukrajini imaju rastući problem kašnjenja plaća

143
0

Ruski vojnici koji se bore u Ukrajini i njihove obitelji sve više se žale na kašnjenje isplata plaća, izvijestila je u srijedu neovisna novinska kuća Verstka.

Stanovnici 52 ruske regije, kao i anektiranog poluotoka Krima, rekli su da članovi njihovih obitelji koji se trenutno bore u Ukrajini primaju odgođene ili djelomične isplate plaća, dok nekima uopće nije isplaćena, navodi se u izvješću.

Verstka je identificirala trend proučavajući niz tematskih stranica i chatova na web stranici društvenih medija VKontakte, gdje su se početkom ovog mjeseca počele pojavljivati pritužbe na isplate plaća.

“Hoćemo li boriti besplatno?” upitao je jedan korisnik na društvenoj mreži VKontakte.

Pogođeni uključuju profesionalne vojnike i one koji su se nedavno prijavili u vojsku, kao i ročnike pozvane tijekom ruske “djelomične” vojne mobilizacije, izvijestila je novinska kuća.

Valentina Melnikova, koja vodi Komitet vojničkih majki Rusije, rekla je kako misli da su kašnjenja u isplatama plaća vojnicima vjerojatno posljedica skorog kolapsa ruske vojne birokracije, zbog čega nije mogla pratiti ogroman broj dodatnih vojnika sada u svojim redovima.

“Nikad prije nismo imali toliko ljudi uključenih u sukobe. Ni dobrovoljci ni mobilizirani nikada nisu bili [u vojsci]. Nema iskustva rada s takvim kadrovima”, citirao je Verstka Melnikovu.

Prema službenim izjavama, početna plaća ruskog vojnika koji se bori u Ukrajini je 195.000 rubalja (2.535 dolara) mjesečno, što je gotovo 14 puta više od prosječne plaće u nekim regijama Rusije.

Osim svoje plaće, ruski vojnici također imaju pravo na razne bonuse ovisno o svom činu, razini kvalifikacija i ukupnom broju godina služenja u vojsci.

Previous articleFOTO: MUP objavio fotke operacije neutralizacije druge bombe iz Rijeke
Next articleŠest Čečena nastupa za Francusku reprezentaciju, Rusi tvrde: “To je zato što Francuzi idu na gej parade”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here