Home Vijesti Ryan Air od travnja četiri puta tjedno na Krku

Ryan Air od travnja četiri puta tjedno na Krku

1370
0

Od prvog travnja Ryan Air definitivno leti na Zračnu luku Rijeka, dogovoreno je na posljednjem sastanku svih onih koji su se uključili u dovođenje jednog od najvećih svjetskih niskobudžetnih avioprijevoznika na Kvarner. Kako doznajemo, Ryanovi avioni na Krk će letjeti do listopada, s time da je potvrđeno kako će letjeti iz dva britanska grada, Londona i Birminghama i to po dva leta tjedno. To znači da će Zračna luka Rijeka s Velikom Britanijom preko ovog avioprijevoznika biti povezana čak četiri puta tjedno.
Petar Škarpa, direktor ureda Turističke zajednice grada Rijeke, uz Grad Rijeku, odnosno gradonačelnika Vojka Obersnela, jednog od inicijatora cijele priče, ističe kako »papirnata« formalizacija postignutog dogovora treba uslijediti u idućih mjesec dana.
– Nakon mjeseci pregovora s Ryan Airom došli smo do zajedničkog dogovora o daljnjoj suradnji, s obzirom da svi uključeni imaju zajednički interes, a to je povećanje prometa Zračne luke Rijeka i veći broj gostiju. Mogu reći da mi je izuzetno drago da je do toga došlo jer smo u cijeloj toj priči uspjeli objediniti sve turističke zajednice na Kvarneru, kao i sve suvlasnike Zračne luke te se nadamo da će ovaj dogovor ponukati i druge lokalne samouprave koje nisu uključene u dovođenje Ryan Aira da se idućih godina uključe u otvaranje nekih novih linija. Jer, ne treba zaboraviti, interes je svima isti – kaže direktor TZ Rijeka, dodajući kako nove zračne linije znače od iduće godine sigurno mnogo više britanskih gostiju na Kvarneru. Što se tiče konkretnog rasporeda letova, on će se, kao i drugi detalji, konkretizirati prilikom potpisivanja ugovora s Ryanom, dodaje.
Dogovorom kvarnerskih turističkih zajednica i jedinica lokalne samouprave, suvlasnika riječke Zračne luke, tako je okončan višemjesečni set pregovora s Ryan Airom, a koje je ustvari inicirao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel prilikom službenog posjeta Dublinu. Ključno je pitanje, međutim, bio iznos subvencije koju uvjetuje aviokompanija, a o kojoj je ovisilo hoće li uopće biti dovoljno zainteresiranih, kao i to na koliko letova tjedno bi se išlo. Konačan dogovor o dovođenju Ryan Aira za riječku Zračnu luku pak znači i nadoknadu dijela izgubljenih letova koji su utjecali da je njen promet ove godine pao za trećinu. Vraćanju na brojke od prije dvije godine, osim toga, umnogome će pridonijeti i najavljeno povećanje broja letova TUIFlya iz različitih njemačkih destinacija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here