Home Mozaik S 13 godina ga je upoznala na internetu, oteo ju je: ‘Svukao...

S 13 godina ga je upoznala na internetu, oteo ju je: ‘Svukao me i rekao – Ovo će ti biti teško, plači’

351
0

Alishu Kozakievicz je prije 14 godina oteo i držao u svom domu u Virginiji bivši računalni programer Scott Tyre. Imala je tada trinaest godina i bila je silovana puna četiri dana.

Sve se dogodilo jedne hladne siječanjske noći, kada je Alisha nakon obiteljske večere otišla u svoju sobu spavati. Prije nego što je otišla u svoju sobu, izašla je van.

Alisha je izašla u susret dečku s kojim se dopisivala preko interneta. No, pokazalo se da nije riječ o dječaku već o starijem muškarcu.

Ne sjeća se što se točno dogodilo, osim da je čula kako je netko doziva, a ubrzo je shvatila da je u automobilu s nepoznatim muškarcem. Tada je vidjela lisice i konopce u autu i mogla je naslutiti što se događa.

“Toliko mi je čvrsto stezao ruku da sam mislila da je slomljena”, rekla je.

“Vikao je na mene. ‘Budi dobra. Budi tiha.’

“Bio je jedan dečko, za kojeg sam mislila da je mojih godina, kojeg nisam poznavala, a volio je iste stvari kao i ja. Dan i noć slušao je što imam za reći i davao mi savjete. Bio je netko s s kim sam razgovarala i koji me tješio punih osam ili devet mjeseci prije nego što me je oteo”, objasnila je.

Nesretna djevojka danima je mučena i silovana prije nego što ju je policija spasila.

“Tada me skinuo, pogledao me i rekao: “Ovo će za tebe biti jako teško. Slobodno plači”. Nakon toga mi je stavio povodac za psa oko vrata, odvukao me gore u spavaću sobu i silovao me. Privezao me za pod pored kreveta. U toj kući sam bila silovana, tučena i mučena za puna četiri dana”, opisuje Alisha.

Otmičar je kasnije osuđen na 19 godina i sedam mjeseci zatvora.

Kaže da je danas sretna jer je ostala živa, a svojom pričom nastoji utjecati i na druge da ne dođu u istu situaciju.

“Posljednjih su godina internetski zločini protiv djece naglo porasli jer su se računala preselila iz obiteljskih soba u mobilne telefone u džepu svakog tinejdžera. Pandemijska blokada rada, koja je mlade ljude zarobila kod kuće za svojim računalima, samo je pogoršala stvari. Predatori su također po kućama i to je bio recept za katastrofu”, kaže Alisha.

Magistrica je forenzičke psihologije, a život je posvetila edukaciji roditelja i djece o opasnostima koje vrebaju na internetu.

Previous articleMissica priznala da je bila sa 100 muškaraca pa sad ima ovaj problem: Htio je da mu dam jednu stvar, to je sve što je tražio!
Next article‘Sledila sam se’: Poznata voditeljica probudila se s dva muškarca u krevetu, a onda ju je istina šokirala

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here