Home Vijesti SAD od danas s više slučaja koronavirusa od Italije, do kraja dana...

SAD od danas s više slučaja koronavirusa od Italije, do kraja dana prestižu Kinu!

954
0

Broj novih slučajeva u SAD-u najveći je dosad u jednom danu. Tamo je naime u jednom danu zabilježeno 12.643 slučaja, prema podacima na stranici Worldofmeters.com.

Vrijedi napomenuti i da sve savezne države još uvijek nisu prijavile sve slučajeve.

Ukupno je u toj zemlji tako oboljelo više ljudi nego u Italiji. Italija, Španjolska, pa i Njemačka danas su bilježile porast od oko 6000 novih slučajeva, dok ih SAD danas bilježi duplo više. SAD će ovim tempom, možda i do kraja dana prestići Kinu.

Rekordnih 3,3 milijuna Amerikanaca prijavilo se za naknadu za nezaposlene prošlog tjedna, što je bez ikakve konkurencije najviše u američkoj povijesti.

New York je brzo postao epicentar pandemije koronavirusa u SAD-u, zdravstveni radnici u državi rade non-stop.

Znajući da ovi heroji ne bi imali vremena zaustaviti se i pojesti obrok, jedan od najpoznatijih parova u New Yorku – Bill i Hillary Clinton, priskočio je u pomoć.

Clinton je u srijedu navečer poslao preko 400 pizza bolnicama u okrugu Westchester “što je mali znak njihove zahvalnosti za sve što medicinski radnici rade za svoje zajednice”, izjavio je Angel Ureña, glasnogovornik predsjednika Clintona.

Louisiana radi na postavljanju 1120 bolničkih kreveta za bolesnike s koronavirusom u kongresnoj dvorani u New Orleansu.

Prvih 120 kreveta bit će spremno do ovog vikenda.

Guverner John Bel Edwards rekao je da državni dužnosnici predviđaju da će biti potrebni kapaciteti za 1000 pacijenata biti potrebno u New Orleansu. Ostale bolnice u državi također povećavaju kapacitete intenzivnih službi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here