Home Sport Scoria: Pobjedom kraj prvenstva učiniti ljepšim

Scoria: Pobjedom kraj prvenstva učiniti ljepšim

722
0

U riječkom je nogometnom prvoligašu jutros najavljen sutrašnji ogled 29. kola 1. HNL, protiv Intera u Zaprešiću. Pred susret bez rezultatskog značaja za obje momčadi opet se priča povela o motiviranosti igrača. I prije utakmice sa Šibenikom puno sam razgovarao s igračima. Želja nam je bila pobijediti i kraj prvenstva, nakon svega što se događalo ovoga proljeća učiniti ljepšim. Nismo uspjeli, ali ako zadržimo ozbiljnost vjerujem da u Zaprešiću možemo ostvariti dobar rezultat. Domaćini su loše otvorili ovo prvenstvo, prvih 4 ili 5 kola su samo gubili. Imali su vjeru u trenera i njegov rad i danas su u samom vrhu prvenstvene tablice. Probat ćemo iskoristiti njihovu slabiju formu u zadnjih nekoliko kola i ofenzivnom igrom doći do bodova, rekao je trener Elvis Scoria.

Sastav će prema Scorijinim riječima doživjeti izmjene. Čaval, zbog ozlijede, nije trenirao punim intenzitetom pa će njegovo mjesto na poziciji lijevog braniča zauzeti Budicin, a u zadnji red obrane, na desnu stranu se vraća Švrljuga. Pilčiću i Čulini će društvo u vrhu napada praviti Križman.

O susretu je u ime igrača par riječi rekao i Damir Kreilach. Nije isto prvenstvo završiti na 5. ili 10. mjestu. Zato sutra moramo ići na pobjedu. Puno bi nam to značilo, kratak je bio Kreilach.

Početak je u 19 sati, sudačku četvorku predvodit će Željko Frković iz Gospića, a tijek susreta možete pratiti u programu Radio Rijeke.

Veću pozornost, sutrašnjem dvoboju unatoč, izaziva kadrovska križaljka za iduću sezonu. Dražen Pilčić produžio je ovih dana vjernost klubu na još dvije godine.

Iskoristili smo opciju produženja ugovora s Pilčićem jer je pokazao određene kvalitete. Ima još puno nedostataka u njegovoj igri i mora još puno raditi, ali isto tako i shvatiti da mu je ovo vjetar u leđa ne zato što klub u ovom trenutku nema boljih rješenja, nego zato što je to svojim igrama zaslužio, rekao je Scoria, dodavši kako od ponedjeljka slijede razgovori o igračkom kadru u slijedećoj sezoni. S obzirom na financijsku situaciju moramo sjesti u klubu i pomno razmotriti sve opcije, završio je Scoria.

Kraj konferencije za novinare Scoria je iskoristio za izražavanje nezadovoljstva o, kako kaže, kontinuirano negativnim napisima o njegovom radu u jednom našem dnevnom listu, nazvavši ih udarcima ispod pojasa, naglašavajući kako ne bježi od kritike ako je argumentirana i dobronamjerna. (Radio Rijeka)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here