Home Vijesti SDP o HDZ-ovoj političkoj odgovornosti

SDP o HDZ-ovoj političkoj odgovornosti

52
5

Slavko Linić je na današnjoj konferenciji za novinare SDP-a rekao kako podobne tvrtke i pojedinci ne plaćaju porez. To rezultira s 10 milijardi duga od neisplaćenih poreza, dok je dobit od harača samo tri i pol milijardi kuna, čime je ukupan dug šest i pol milijardi kuna. Kao primjer, naveo je situaciju u kojoj riječko Istravino plaća svaki svoj porez i dug, dok Vlada, odnosno ministar Šuker, oprašta dugove Dalmacijavinu iz Splita, čiji je dug sada prešao milijardu kuna. Linić je također kao jednog od najvećih neplatiša poreza prozvao tvrtku INA.

Osim Linića na presici je govorio i Željko Jovanović. On je prozvao vladu zbog nesposobnosti, a kao primjer je naveo nemogućnost da se pronađe zamjenik Polančecu, jer su svi kompromitirani. Rekao je da, ako se dokaže kako je Šeks lagao na sudu, treba ga se odmah smijeniti s pozicije predsjednika sabora.

Osim toga podsjetio je na korumpiranost u javnim poduzećima na primjeru Hrvatskih autocesta koje nisu u stanju maknuti snijeg s prometnica, jer je natječaj za izvođača tih radova poništen iz razloga što na natječaju nije pobijedila podobna tvrtka, a za to je odgovoran ministar Kalmeta, jer prema vlastitom priznanju nije sposoban ukloniti i znati za sve afere. A osim Kalmete, ostavku bi po Jovanoviću trebao podnijeti i Šuker budući da je Polančecova ostavka bez ostavki Kalmete i Šukera samo “preslagivanje karata”.

Također se osvrnuo i na kresanje budžeta za zdravstvo, što znači da će se usporiti gradnja Sveučilišne bolnice u Rijeci, dok Vlada i dalje namjerava graditi Pelješki most. Stoga je Jovanović prozvao i ministra zdravstva i dodao kako reforma zdravstva ne rješava probleme, već se bavi financijskom rekonstrukcijom tako što se ukida svima dostupno zdravstvo. Prema njegovim riječima, niti jedan ključni problem u hrvatskom zdravstvu nije riješen, a zdravstvo ostaje nesolidarno, nesveobuhvatno i nedostupno svima. (r-1)

Previous articleŠibenčani s(p)retniji od Primorjaša
Next articleVikend u Palachu

5 COMMENTS

  1. kad o ovome prica linic slavko, onda mu svakako vjerujem. hdz je lopina, a linic bog postenja. trebalo bi mu sagraditi kakav hram pa da mu se klanjamo- linic slavko bog postenja. bas mi se to svida.

  2. …vojnik o skraćenju, kurva o poštenju..je bila najpoznatija uzrečica u ondašnjoj jna .
    Ne znam kakva je parabola uzrečice sa sadržajem članka ??? Šanse su od 0 do 100% !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here