Home Vijesti Šef Wagnera zarobljenim Ukrajincima dao mandarine i pitao ih što žele u...

Šef Wagnera zarobljenim Ukrajincima dao mandarine i pitao ih što žele u novoj godini

121
0

JEVGENIJ Prigožin, osnivač ozloglašene plaćeničke grupe Wagner i čovjek poznat kao “Putinov kuhar”, posjetio je na Staru godinu ukrajinske zarobljenike te im čestitao Novu godinu. Riječ je o zarobljenicima koji se nalaze blizu Bahmuta, piše Euro Weekly News.

Na videu objavljenom na Telegram kanalu “Cyber Front Z” vidi se kako drži kutiju s mandarinama, koje su podijeljene među zarobljenicima. Na snimci se čuje kako Prigožina novinar pita treba li tim Ukrajincima zapravo čestitati.

“Oni su isti kao mi, oni su Slaveni. Imaju istu Novu godinu”, odgovorio je Prigožin. Za RIA novosti Prigožin je rekao da će Novu godinu dočekati u Luhanskoj republici. “U Sankt Peterburgu postoje plastična božićna drvca, ali ovdje je sve stvarno. Tu ću dočekati Novu godinu”, rekao je šef Wagnera.

Prikazano je kako se šef Wagnera smije i šali s ukrajinskim zarobljenicima te ih ispituje što žele u novoj godini. Zarobljeni vojnici su mu odgovorili da žele mir i da se vrate kući. Prigožin ih na snimci uvjerava da će ih Rusija pokušati vratiti u domovinu.

Na pitanje novinara treba li im zapravo čestitati, Prigožin je rekao: “Oni su isti kao mi, Slaveni. Imaju istu Novu godinu.”

Na odlasku Prigožin im je rekao da je u novoj godini najvažnije završiti priču sa sukobom, a ne započeti novu. Jučer je rusko ministarstvo obrane izvijestio da su, kao rezultat pregovaračkog procesa, 82 ruska zarobljena vojnika vraćena u Rusiju.

Previous articleDani Alves optužen za seksualni napad u noćnom klubu u Barceloni
Next articleAl Nassr želi Ronaldu dovesti Modrića. Poslao je nevjerojatnu ponudu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here