Home Mozaik Severina kupuje pametni stan u Janičinoj zgradi

Severina kupuje pametni stan u Janičinoj zgradi

429
0

Sve je više sličnosti između Janičine i Severinine ljubavne priče. Naime, kako smo već pisali najveća zvijezda hrvatske estrade zbog ljubavi s Riječaninom Slavkom Šainovićem, namjerava preseliti u kvarnersku metropolu, a to će i učiniti čim pronađu stan. Želja im je kupiti stambenu oazu u takozvanoj ‘pametnoj zgradi’ koju zajednički, u samom centru Rijeke, grade poduzetnik Zoran Maržić i njegov splitski partner Željko Kerum.

U istoj je zgradi stan kupila i Janica Kostelić, zatim nogometaš Igor Budan, novopridošli menađer, zadranin Robert Škifić inače novi direktor Viktor Lenca. Uglavnom svih 16 stanova, od najmanjih garsonjera od svega 26 kvadrata do penthausa veličine 140 četvornih metara su prodani još na početku gradnje.

Investitor Maržić najavljuje useljenje tijekom listopada. a kako doznajemo moći će, ako je baš zapela, udovoljiti i Severininoj želji. Postoji naime mogućnost manje preinake čime se mogu dobiti još tri stana. Inače kada bude dovršena bit će to nova reprezentitivna zgrada u Agatićevoj ulici, koja je u stvari produžetak Korza.

Invesitori su se odlučili na gradnju stanova koje su nazvali „inteligentnima“ jer će imati EIB sustav. Zgrada je ukupne površine 5500 četvornih metara, a projektirao ju je poznati hrvatski arhitektonski tandem Saša Randić-Idis Turato. Stanovi su smješteni na četvrtom i petom katu, dok će na ostalim etažama biti uredski i trgovački prostori. Novogradnja je u karakterističnom Randić-Turato stilu, u sivoj boji i s puno staklenih površina, prozora te kupolom na vrhu koja omogućava protok dnevnog svjetla, a bit će doslovno „naslonjena“ na „starinsku“ arhitekturu riječke gradske jezgre.

Lokacija buduće građevine najstroži je centar Rijeke, uz donji dio Ulice žrtava fašizma, a omeđena je Agatićevom ulicom sa zapadne i Ulicom Pavla Rittera Vitezovića s istočne strane. To je sam početak pješačke zone, odnosno „uvod“ u riječki Korzo.

– Svojevrsna specifičnost jest da smo i krov zgrade i pročelje tretirali kao jedno, tako da zgrada ima svoj volumen kao da se radi od jednog materijala – rekao je arhitekt Saša Randić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here