Home Vijesti Sinčić vs Auro Domus: Štitio sam posjed i koristio pravo na samopomoć

Sinčić vs Auro Domus: Štitio sam posjed i koristio pravo na samopomoć

2252
0

ad4Povodom jučerašnjeg priopćenja Auro Domusa, oglasio se i prozvani lovranski vijećnik PGS-a Nenad Sinčić.

‘Sporna reklamna tabla postavljena je na dijelu fasade s vanjske strane mojeg poslovnog prostora – Vinarije Sinčić, bez suglasnosti i plaćanja naknade ostalim suvlasnicima zgrade, bez suglasnosti općinskih tijela i protivno važećim konzervatorskim planom zaštite centra Lovrana.

Uklanjanjem bespravno postavljene reklamne table iskoristio sam zakonom zajamčeno pravo na samopomoć u zaštiti posjeda zajamčeno člankom 27. Zakona o vlasništvu, a u skladu sa zakonskim rokovima.

Nitko nije nikome prijetio,osim šta je Auro Domus poslao svoje zaštitare i ukoliko im je pozivanje na komunalno redarstvo i poštivanje važećih propisa prijetnja neka u toj firmi promijene pravne savjetnike.

Ista tabla bila je odmah predana djelatnicima MUP-a, ali kako su je radnici iz Auro Domusa ponovno postavili očito se ni MUP više nije htio miješati.

Nemam ništa protiv Auro domusa i njegova vlasnika, ali meni je Zakon iznad svega i ako treba neka postavi svoju reklamu i u moju spavaću sobu, ali samo ako je to po Zakonu. Vinarija Sinčić u svom prostoru djeluje već više od 25 godina i nikada nije bilo problema niti za zakonom niti sa susjednim zakupcima dok se Auro Domus često provlači kroz novine radi svog djelovanja.

Meni je drago da snalažljivi i poduzetni vlasnik Auro Domusa iskorištava svaku priliku, pa i ovu insceniranu, kako bi dospio u medije i time besplatno reklamira svoje društvo – pa neizravno daje do znanja da se sada bavi i dodatnim djelatnostima. Žao mi je što pri tome bez respekta gazi poštene ljude.

Obzirom da sam se prije uklanjanja table informirao o njenoj vrijednosti te nakon što sam dobio ponudu za njenu izradu od 235,00 kn čudi me izjava da se radi o šteti od nekoliko tisuća kuna. Ili su oni toliko nesposobni pa plaćaju nešto višestruko stvarne vrijednosti, fiktivno izvlače novac iz firme ili lažu o njenoj vrijednosti samo da bi opteretili DORH radi vođenja postupka. Što god da je, javnost će odmah prepoznati tko je u ovdje u pravu’, zaključuje Sinčić.

Previous articlePrve riječke mažoretkinje državne prvakinje u mažoret plesu
Next articleDamir Mišković na otvorenoj tribini HNK Rijeka: Danas ste mi dali novu energiju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here