Home Biznis Singapurski stabilizacijski fond jedini zaradio od krize

Singapurski stabilizacijski fond jedini zaradio od krize

2190
0

Temasek Holdings, u vlasništvu singapurske vlade, u prošloj je poslovnoj godini koja je završila 31. ožujka ostvario neto dobit u visini 18,2 milijardi singapurskih dolara (12,8 mlrd usd), nasuprot 9,1 milijarde ostvarene u godini ranije.

“Učinci kreditne krize nastavit će pritiskati globalno gospodarstvo tijekom iduće dvije godine, s tim da će snažno povišene cijene hrane i nafte početi testirati inflacijska očekivanja”, rekao je čelnik toga fonda S. Dhanabalan u godišnjem izvješću, objavljenom u utorak.

Kako se dalje navodi u priopćenju, Temasek je u poslovnoj 2007/08. godini poduzeo nova ulaganja u iznosu od 32 milijarde singapurskih dolara, što je dvostruko više u odnosu na 16 milijardi utrošenih godinu ranije. Prodaja imovine više je nego udvostručena, dosegnuvši 17 milijardi singapurskih dolara, s pet milijardi godinu dana ranije.

Temasek, koji je kupio 9-postotni udjel u Merrill Lynchu, objavio je kako vidi vrijednost u bankarskim dionicama u SAD-u i Britaniji. “Vjerujemo u industriju financijskih usluga”, rekao je Manish Kejriwal, viši izvršni direktor za ulaganja u Temaseku. “U posljednje smo se vrijeme usredotočili na SAD i Veliku Britaniju ponajprije zato jer vidimo vrijednost”. (Hina)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here