Home Vijesti Slovenija značajno postrožila mjere!

Slovenija značajno postrožila mjere!

2
0

Zbog naglog pogoršanja epidemiološke situacije slovenska vlada odlučila je danas uvesti oštrije restriktivne mjere. One će stupiti na snagu od ponedjeljka, ne isključuju se i nove ako se sada negativni trendovi nastave.

Od ponedjeljka svi učenici i studenti, koji se ‘samotestiraju’ kako bi mogli na nastavu, ubuduće će to, umjesto jednom, morati raditi dva puta tjedno. Češća redovna obvezna testiranja od ponedjeljka se uvode i u zdravstvenim i socijalnim ustanovama, a maske će trebati nositi i oni koji su cijepljeni, ako su u neposrednom kontaktu s drugim osobama. Vlasnici lokala moraju kontrolirati covid-propusnice posjetitelja. Ako ih ovi odbiju pokazati ili se identificirati, trebaju im zabraniti ulaz. U protivnom snose odgovornost, rečeno je na vladinoj konferenciji za novinare.

Voditeljica stručnog tima vlade za covid-19 Mateja Logar navela je kao moguću krajnju mjeru omogućavanje rada i slobodnog kretanja samo za one koji su cijepljeni protiv covida-19 ili koji su ga preboljeli i imaju imunitet, a moguće je i uvođenje online nastave ili obvezno testiranje za sve učenike i studente.

Zbog teške situacije i priljeva novooboljelih najavljeno je da se još dvije bolnice otvaraju za covid pacijente, pa će ih od idućeg tjedna biti 15.

U slovenskim bolnicama je ovog trenutks 526 covid pacijenata, od čega 133 na intenzivnim odjelima, a u 24 sata bilo je devetero preminulih od posljedica covida-19, objavilo je ranije ministarstvo zdravstva.

Previous articlePrimorje EB se oglasilo povodom informacija o incidentu u kojem je sudjelovao njihov bivši igrač!
Next articlePotresne riječi oca ubijene Gordane Đokić: Na dan ubojstva Džoniću skuhala kavu, a onda joj krvnički likvidirao obitelj!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here