Home Vijesti Snijeg zameo obalu od Pule do Dubrovnika, pogodite koji grad je zaobišao?

Snijeg zameo obalu od Pule do Dubrovnika, pogodite koji grad je zaobišao?

154
5

Snijeg je zameo obalu od Pule do Dubrovnika. Jedina iznimka su Rijeka i okolica gdje je trenutno -4C uz jaku buru ali bez padalina. Tijekom noći na području Splita palo je oko 5 centimetara snijega, a na području Šibensko-kninske županije oko 15 cm snijega, a puše i jaka bura te su temperature oko -9°C, javlja HRT. U Metkoviću je noćas palo 20 centimetara novog snijega pa je sa starim koji se nije otopio ukupna visina snježnog pokrivača 44 centimetra. Po petnaest centimetara snijega palo je i u Pločama i Opuzenu.


Snijeg u Puli

Noćas oko 1 sat u Puli i na jugu Istre počela je prava snježna mećava. Oko tri sata najjače je padao na području Pule, Ližnjana, Medulina i Premanture. Snijeg nošen jakom do orkanskom burom u prvim satima subote zadržao se najviše u Premanturi koja je noćas u više navrata ostajala bez struje. Ponegdje ga u zapusima ima i desetak centimetara. Pod snijegom su i Brijuni.

Snježni je pokrivač ovaj put prekrio i Dubrovnik gdje su komunalne službe čistile su zaleđene ulice i pločnike. Gradski krizni stožer organizirao je dežurstva komunalnih službi tijekom vikenda, a iz Stona je u grad stiglo dodatnih 20 tona soli. Za sada nema informacija o ozlijeđenim građanima. (foto: ipress.hr)

Previous articleJosipovićeva stranica opet hakirana
Next articleOlujna bura prevrnula krov trgovačkog centra na Kukuljanovu

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here