Home Sport Snježana Pejčić proglašena svjetskom streljačicom godine!

Snježana Pejčić proglašena svjetskom streljačicom godine!

1116
0

pejcic1600Hrvatska streljačica Snježana Pejčić, koja je u Pekingu osvojila olimpijsku medalju, dobila je veliko priznanje Međunarodne streljačke federacije, koja ju je, uz Amerikanca Vincenta Hancooka, proglasila svjetskom streljačicom godine.

Trenerski savjetodavni odbor, članovi odbora natjecatelja i međunarodni novinari, javlja hrt.hr, izabrali su Pejčić zbog njezinih jedinstvenih osobina, ali i uspješnih nastupa, ponašanja i osobnosti. Naglašeno je kako se nije birao najuspješniji natjecatelj, već onaj koji na najbolji način predstavlja posebne vrijednosti streljaštva. Pejčić je zavrijedila ovo priznanje zbog njezinih nastupa u Svjetskom kupu.

Ovo mi je prvo takvo prestižno priznanje i nadam se da neće biti posljednje. Ovaj naslov bio je jedan od onih koji mi je nedostajao i jako sam ga željela. Velika je to čast, pogotovo što su u konkurenciji sve discipline u streljaštvu, a ima toliko puno izvrsnih strijelaca. Nisam očekivala da ću je osvojiti,’ izjavila je Pejčić za službenu stranicu ISSF-a i nastavila.

‘Prošla sezona mi je bila najbolja u karijeri. Počela je na izvrstan način s četiri medalje u Svjetskom kupu, a završila je postoljem na završnici Svjetskog kupa. Jedino mi je žao što nisam završila na postolju i na Europskim igrama. Sada se fokusiram na Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Prije toga nastupit ću na sve četiri postaje Svjetskog kupa i na Europskom prvenstvu te se pokušati što bolje pripremiti za Rio gdje nas sve očekuje vrhunac sezone.’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here