Home Vijesti Šokantna istina o Butkovićevoj kravi Milovi: ‘Ima penis!’ Ali tu nije kraj...

Šokantna istina o Butkovićevoj kravi Milovi: ‘Ima penis!’ Ali tu nije kraj drami…

186
1
ea45b949 2304 4de9 9059 bf50268316e5
Facebook

Najpoznatija krava u Hrvatskoj zapravo nije krava – otkriveno je da je zapravo muška životinja. Veterinar Srećko Krešić nedavno je razotkrio tu činjenicu, uzrokujući pravu zbrku i kontroverzu. Slika koja je obišla društvene mreže, a na kojoj se ministar fotografirao s “kravicom”, otkrila je da je riječ o biku, ne o kravi, kako se prvotno pretpostavljalo.

Pronalazak ove muške životinje dogodio se na zapuštenoj farmi u zaleđu Novog Vinodolskog. Upadljivo je bilo da životinja nije bila označena kako propisuje zakon, nedostajale su joj dvije žute ušne markice koje su obavezne za goveda u Hrvatskoj. To je izazvalo dodatnu zabrinutost oko uvjeta u kojima se drži stoka na nekim farmama.

Dok je “kravica” postala tema prepucavanja na društvenim mrežama, s razmjernom pažnjom od strane političara, malo tko je obratio pažnju na uvjete u kojima životinja živi. Predsjednik Zoran Milanović i ministar Oleg Butković našli su se u verbalnom okršaju oko ove situacije, no ključni problemi oko označavanja i uvjeta držanja životinja ostali su zapostavljeni.

Označavanje goveda žutim ušnim markicama je zakonska obaveza, a nedostatak tih markica može imati ozbiljne posljedice, kako za životinju, tako i za nadležne institucije. Ministarstvo poljoprivrede jasno propisuje ovaj postupak, no očito je da se ne pridržavaju svi.

Ovakvi slučajevi izazivaju pitanja o provedbi zakona i nadzoru nad farmama, posebno u kontekstu političke upotrebe životinja u predizbornim kampanjama. Nedostatak označavanja nije samo administrativni propust, već i kršenje dobrobiti životinja, što zahtijeva hitnu intervenciju nadležnih tijela.

Dok se čeka reakcija Državnog inspektorata, jasno je da je potrebno poduzeti korake kako bi se osiguralo da zakoni budu jednako primijenjeni za sve, uključujući i političke aktere. Ovaj slučaj ukazuje na potrebu za jačim nadzorom i provođenjem propisa kako bi se osigurala dobrobit životinja i poštovanje zakona.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here