Home Vijesti Soros: Poraz Rusije u Ukrajini uzrokovati će raspad ruskog carstva!

Soros: Poraz Rusije u Ukrajini uzrokovati će raspad ruskog carstva!

105
0

Milijarder George Soros rekao je u četvrtak da bi poraz Rusije u Ukrajini rezultirao kolapsom, kako on kaže, “Ruskog carstva”, za što vjeruje da bi pozdravile bivše sovjetske republike.

Ruska invazija na Ukrajinu izazvala je jedan od najsmrtonosnijih sukoba na europskom tlu od Drugog svjetskog rata i najveći sukob između Moskve i Zapada od Kubanske raketne krize 1962. godine, javlja Reuters.

Soros je izjavio da će SAD podržati Ukrajinu, ali da je predsjednik Joe Biden upozorio ukrajinskog čelnika Volodimira Zelenskog da postoje granice i da se Treći svjetski rat mora izbjeći. Soros nije otkrio izvor ove informacije.

Poznati investitor i filantrop ocijenio je da ruska vojska ima loše zapovijedanje te da je loše opremljena i demoralizirana, ali da se predsjednik Vladimir Putin obratio plaćeničkoj skupini Wagner da se vojno suprotstavi Ukrajini, te da to kratkoročno daje rezultate. On je također istakao da Ukrajina ima šansu na proljeće kada dobije oružje koje joj je obećao Zapad, piše Glas Amerike.

“Zemlje bivšeg Sovjetskog Saveza jedva čekaju da Rusi budu poraženi u Ukrajini jer žele učvrstiti svoju neovisnost”, rekao je Soros u govoru na sigurnosnoj konferenciji u Münchenu, koja je održana iz njegova ureda.

Rusija će koristiti sva raspoloživa sredstva

“To znači da bi ukrajinska pobjeda rezultirala kolapsom ruskog carstva. Rusija više ne bi bila prijetnja Europi i svijetu. To bi bila velika promjena na bolje”, rekao je Soros.

Nakon raspada Sovjetskog Saveza 1991. formirano je 15 neovisnih republika, iako je Rusija i dalje najmoćnija i ima najveći nuklearni arsenal na svijetu. Putin rat u Ukrajini predstavlja kao egzistencijalnu bitku s agresivnim i bahatim Zapadom te je upozorio da će Rusija svim raspoloživim sredstvima obraniti sebe i svoje građane od napada.

SAD odbacuje tvrdnje Kremlja da želi uništiti Rusiju. Kada je riječ o Kini, Soros je izjavio da je strategija nulte tolerancije predsjednika Xi Jinpinga za Covid-19 poljuljala povjerenje u Komunističku partiju.

“Trenutno stanje ispunjava sve preduvjete za promjenu režima ili revoluciju. Međutim, to je samo početak netransparentnog procesa čije će se posljedice još dugo osjećati. Kratkoročno, Xi će vjerojatno ostati na vlasti jer čvrsto kontrolira sve instrumente represije. Međutim, uvjeren sam da Xi neće doživotno ostati na dužnosti i dok je predsjednik, Kina neće postati dominantna vojna i politička sila, što je njegov cilj”, naglasio je Soros.

Soros je naveo da su Rusija i Kina vodeće članice skupine “zatvorenih društava” u usponu gdje je pojedinac podređen državi.

Previous articleVidei koje Let 3 objavljuje na TikToku imaju na milijune pregleda. Postali su viralni hit!
Next articleUvodi se subvencija za podstanare?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here