Home Mozaik Srpkinju oduševio kvarnerski otok: ‘Odmara oči, tijelo i dušu’

Srpkinju oduševio kvarnerski otok: ‘Odmara oči, tijelo i dušu’

592
0

Novinarku iz Srbije Iris Krdžić oduševio je Mali Lošinj, a svoje iskustvo je opisala za popularni portal žena.rs. Tekst i preporuka razveselili su brojne Hrvate koji ga danas dijele po društvenim mrežama.

“Još u nekim svojim mlađim danima kada sam radila na Krku sezonske poslove, iskreno i snažno sam se zaljubila u ovaj dio mora. Nošena uspomenama i ljepotom življenja na Krku, oduvijek mi je bila namjera da se jednom vratim kao turist”, objasnila je. “Ipak, ovoga puta neću govoriti o Krku, on je sada bio samo topli dom i polazna točka za obilazak drugih otoka u Riječkom zaljevu i Kvarneru, između ostalog i Malog Lošinja, koji je konačno veselo ‘čekiran’ na mojoj listi želja”, objasnila je.

Čim je došla u Mali Lošinj, shvatila je, kaže, da joj jednodnevni izlet neće biti dovoljan da istraži sve ljepote ovog otoka. Otkrila je cijenu za dvije osobe i automobil na trajektu – 56 eura – te naglasila da ju je posebno očarao Čikat, koji zovu i sportskim središtem otoka.

Za 6 eura je unajmila bicikl kojim je obišla sve što ju je zanimalo, a pohvalila je i cijene ležaljki za plažu (5 eura). Obišla je i poznate lošinjske stepenice u blizini vile Karolina koje su pravi instagramski hit već godinama. Pohvalila je i plažu Veli žal, ali i gastronomsku ponudu.

“Uz samu obalu postoji nekoliko restorana, s različitim cjenovnim rangom, pa su tako tu i oni koji nude hranu koja se kreće od 50 eura, pa na gore, a tu su i oni s pristupačnijim cijenama. Svakako ispred svakog se nalazi jelovnik koji se može pogledati prije odluke. Neka prosječna cijena u tim pristupačnijim restoranima je oko 10 eura po osobi. A na plažama se nalaze i kućice s brzom hranom, krafnicama, palačinkama, hot dogovima i sličnim sadržajem, koje su izuzetno povoljne”, naglasila je.

“Mali Lošinj će vas brzo osvojiti svojim bojama, čistoćom, mirisnim zrakom i opuštajućom energijom. To je jedno od onih mjesta na koje ćete se poželjeti vratiti. Mjesto koje je asocijacija za odmor, uživanje u dugim sunčanim danima, mjesto gdje se odmaraju oči, tijelo i duša. Nosi dašak luksuza, koji ne stvara neugodu i na svakom koraku pruža dobrodošlicu i unosi potreban mir”, zaključila je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here