Home Vijesti Srpska pravoslavna crkva odlikovala ratnog zločinca Šešelja, pljušte reakcije javnosti

Srpska pravoslavna crkva odlikovala ratnog zločinca Šešelja, pljušte reakcije javnosti

137
0

Eparhija novogračaničko-srednjezapadnoamerička Srpske pravoslavne crkve odlikovala je radikalnog lidera Vojislava Šešelja ordenom Svetog vladike Mardarija, saopštila je Srpska radikalna stranka.

Visoko crkveno odlikovanje Šešelju je u ime biskupa Longina dodijelio episkop bački Irinej, koji je, kako se navodi u priopćenju, tom prigodom rekao da je “čast i ugodna dužnost uručiti ovaj divni orden, učinjeno u ime jednog divnog Božjeg ugodnika, sveca, našeg gotovo suvremenika, svetog brata Mardarija”, prenosi N1.
Šešelj je rekao da mu je veliko zadovoljstvo i čast da “nedostojan” primi ovo visoko crkveno odlikovanje, dodaje se u priopćenju.

Lider radikala je dodao da je, kada je jednom boravio u Americi, Kanadi i Australiji, zatekao tamošnje Srbe “podijeljene, zavađene do krvi i noža”.

“Pokušao sam, u svakom mjestu gdje sam boravio, prevladati taj raskol, ponovno ujediniti crkvu i u tome sam dosta uspio. Prvi put su dolazili jedni drugima u domove, crkve, samostane, a onda je dolazak na čel. Srpske crkve patrijarh Pavle otvorio je put da se to zaista i ostvari”, rekao je Šešelj.

Podsjetimo, Vojislav Šešelj pravomoćnom je presudom Haaškog suda iz 2018. godine osuđen na deset godina zatvora zbog poticanja na progon, deportaciju i prisilno raseljavanje i preseljenje Hrvata u vojvođanskom selu Hrtkovci 1992. godine.

Previous articleRusi odbijaju pokrenuti mobilizaciju, Ukrajina je tehnički bankrotirala
Next articlePulska vozačica pogrešno ušla u kružni tok, udarila u auto pijane majke s troje djece

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here