Home Vijesti Stanari na Srdočima protiv svetaca u nazivu ulica, traže Ivanu Brlić Mažuranić!

Stanari na Srdočima protiv svetaca u nazivu ulica, traže Ivanu Brlić Mažuranić!

4190
1

Prijedlog mjesnog odbora Srdoči o kojem će sutra raspravljati Odbor za mjesnu samoupravu Gradskog vijeća Grada Rijeke, a prema kojem bi na području Srdoča tri ulice dobile naziv po jednom svecu i dva blaženika, uznemirio je stanare tog dijela grada koji nisu ni znali što im se sprema. Naime, ulice bi prema postojećem prijedlogu trebali dobiti blaženici Alojzije Stepinac, Miroslav Bulešić te svetac Leopold Mandić.

Samoorganizirani stanari na adresi novog naselja na lokaciji Martinkovac i trenutnoj adresi Dražice 138 reagirali su peticijom kojom jednoglasno podržavaju promjenu naziva ulice po Ivani Brlić Mažuranić.

– Potaknuti medijskim natpisima o prijedlogu naziva novih ulica na području Mjesnog odbora Srdoči, kao predstavnici suvlasnika zgrada koje se nalaze na lokaciji za koju je predviđeno mijenjanje odnosno dodjela novog imena, izražavamo svoje nezadovoljstvo i zabrinutost jednostranim postupanjem članova Mjesnog odbora Srdoči, a koji prilikom donošenja odluke o prijedlogu naziva ulica i zgrada nisu o istome upitali za mišljenje stanovnika spornog područja odnosno suvlasnike zgrada koje bi promjenom ulica bile obuhvaćene.

Budući da su nekretnine koje se nalaze u predmetnoj ulici privatno vlasništvo, igrom slučaja najvećim dijelom građana i poreznih obveznika grada Rijeke, molimo da se naš prijedlog o imenovanju ulicu ne svodi na provođenje samovolje pojedinaca ili skupljanje političkih bodova, već da dodjelom novih naziva ulica Rijeka iskazuje poštovanje i priznanje npr. hrvatskim književnicima poput Ivane Brlić Mažuranić, Marije Jurić Zagorke ili Vesne Parun i pri tome uskladi nazive ulica s postojećim nazivima ostalih ulica na području Srdoča.

Tako i svi suvlasnici zgrade na trenutnoj adresi Dražice 138, jednoglasno podržavaju promjenu naziva ulice u ulicu Ivane Brlić Mažuranić.

Slijedom navedenog, molimo da neslaganje s prijedlogom novih ulica raspravite i na gradskom vijeću te da uvažite prijedloge stanovnika, Dražice, ističe se u reagiranju stanara uoči sutrašnje sjednice Odbora za mjesnu samoupravu.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here