Home Vijesti Stanovnica o radovima kod graničnog prijelaza Pasjak: Već četiri mjeseca trpimo torturu!...

Stanovnica o radovima kod graničnog prijelaza Pasjak: Već četiri mjeseca trpimo torturu! (VIDEO)

243
0
445373052 951125226493373 2019099676440553153 n
Radovi na graničnom prijelazu Pasjak

Turiste i građane koji dolaze na Kvarner cestom iz smjera Slovenije kod graničnog prijelaza Pasjak već mjesecima dočekuju kilometri makadama. Prometnica se za vrijeme kišnih razdoblja pretvara u blato, a za sunčanog vremena gust promet podiže oblake prašine. Trenutno stanje radova, koji napreduju sporo ili nikako, sugerira da će neasfaltirana prometnica dočekati i špicu turističke sezone.

Lokalno stanovništvo, koje već gubi živce, nimalo ne veseli ovakva slika pri prvom kontaktu s Hrvatskom. Kako sve to trenutno izgleda, možete pogledati na videu koji smo snimili ovih dana.

Nakon našeg članka, javila se stanovnica, koja živi na tom području, izrazila je svoje nezadovoljstvo radovima i njihovim tempom:

“Živim na tom području i već četiri mjeseca zajedno sa stanovnicima naselja Brce, Pasjak i Šapjane, kao i turistima, trpimo tu torturu. Nije stvar u radovima, dapače, drago mi je da se ta cesta napravi, ali ne na ovakav način. Kao prvo, u petak popodne napuštaju radilište i vraćaju se u ponedjeljak. Ako je kiša, ni tada ne rade. U redu, ne mogu se raditi takvi poslovi po kiši, ali zašto onda ne rade subotama kada je lijepo vrijeme?

Drugo, zbog čega izgrebu tako duge dionice do golog kamena na duljini preko jednog kilometra i tako to stoji preko mjesec dana izgrebano. U naselju Šapjane već mjesec dana je stavljen samo prvi sloj asfalta na cesti koja je puna šahti koje strše preko 15 cm iznad površine kolnika i nikako da stave drugi sloj da to izravnaju, a tamo gdje nema niti jedne šahte, izvan naselja prema granici, stavili su drugi sloj prije 15 dana.

Trenutno su izgrebali cijelu dionicu između Šapjana i raskrižja za Rupu u dužini od oko jednog kilometra. Rupe na tlu su užasne pa su mnogi vozači koristili prometnicu kroz naselje Rupa koja je asfaltirana, da bi danas netko od izvođača radova namjerno postavio radni stroj na izlaz te ceste, tako da sada nemamo nikakvu drugu opciju nego voziti po tim rupama i uništavati vozila.”

Ostaje nam vidjeti hoće li nadležni ubrzati radove i omogućiti lokalnom stanovništvu i turistima lakši i sigurniji prolaz ovom važnom prometnicom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here