Home Vijesti Prvi kontakt turista s Kvarnerom: Makadam, blato i oblaci prašine! (VIDEO)

Prvi kontakt turista s Kvarnerom: Makadam, blato i oblaci prašine! (VIDEO)

185
2
pasjak makadam
Radovi oko graničnog prijelaza Pasjak

Turiste i građane koji na Kvarner dolaze cestom iz smjera Slovenije na hrvatskoj strani kod graničnog prijelaza Pasjak, umjesto dobrodošlice već mjesecima dočekuju kilometri makadama. Prometnica se za vrijeme kišnih razdoblja pretvara u blato, a za sunčanog vremena gust promet podiže oblake prašine. Prema sadašnjem stanju radova koji napreduju sporo ili nikako, izgleda da ćemo s neasfaltiranom prometnicom ući i u špicu turističke sezone.

Nimalo lijepa slika u prvom kontaktu s Hrvatskom, a lokalno stanovništvo već gubi živce. Kako sve to trenutno izgleda, pogledajte na videu koji smo snimili ovih dana.

Podsjetimo, riječ je o radovima na obnovi dionice državne ceste D-8, od Pasjaka do raskrižja Rupa. Investicija je vrijedna oko tri milijuna eura, a predviđeni završetak radova trebao bi biti najkasnije u listopadu ove godine. Radove izvodi Strabag d.o.o., a poslove nadzora obavlja Institut IGH d.d. Projektom je predviđena rekonstrukcija kolnika u duljini od 6,9 kilometara.

Spori radovi izazivaju frustracije

Radovi na ovoj važnoj prometnici napreduju izuzetno sporo, što izaziva nezadovoljstvo među lokalnim stanovništvom i turistima. Već mjesecima, cesta se nalazi u stanju koje mnogi opisuju kao “katastrofalno”, a brojni vozači svakodnevno se suočavaju s problemima prilikom prelaska ovog dijela puta.

Utjecaj na turističku sezonu

Dolazak turista na Kvarner, koji se tradicionalno oslanja na cestovne prilaze iz Slovenije, ove je godine posebno izazovan. Prašina i blato stvaraju neugodan prvi dojam, što može negativno utjecati na turističku sezonu. Lokalni poduzetnici također su zabrinuti zbog potencijalnog pada prihoda uslijed smanjenja broja posjetitelja.

Očekivanja i nadanja

Prema planovima, radovi bi trebali biti dovršeni do listopada ove godine, što znači da će turistička sezona proteći u sjeni građevinskih radova. Ipak, lokalno stanovništvo i turisti nadaju se da će obnova biti ubrzana te da će prometnica uskoro biti u punoj funkciji, pružajući siguran i udoban prilaz Kvarneru.

Komentiranje i praćenje vijesti Portala Rijeka Danas moguće je i putem naše viber grupe.

2 COMMENTS

  1. “Prćija Kroatistan” ,kalanjev rođak butković i krava bez čipa.Prava PRĆIJA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here