Home Vijesti Stevanović: Ako su baklje naš najveći problem, ovo je savršena država

Stevanović: Ako su baklje naš najveći problem, ovo je savršena država

1180
1

Zoran Stevanović iz mreže FARE komentirao je u Newsroomu N1 televizije problem huliganizma u sportu.

FARE, kaže Stevanović, djeluje kao platforma koja kroz edukaciju i različite kampanje želi utjecati na neke stvari koje se događaju u zajednici, kako bi se one, u ovom slučaju, što je moguće više smanjile. Socijalnom inkluzijom, kaže, žele postići da se ranjive skupine ne osjećaju isključenima.

“Ne bih volio govoriti one pamflete da je posljednji čas da se otrijeznimo. Vidjeli smo Joea Šimunića koji je tužio Lijepu našu i to je palo na europskom sudu. Mi smo to uzdizali u tradiciju, Hajduk je sad izdao priopćenje da je antifašistički klub. Mi plešemo od krajnosti do krajnosti. Vidimo puno stvari. Vidimo fašizam koji ne pripada na stadione, a vidimo i one koji kažu da je to lijepa atmosfera”, govori Stevanović.

Na pitanje tko je odgovoran za takvo stanje, kaže – izvršna vlast. Oni moraju sve dogovoriti sa savezima, kaže.

“Moramo razlučiti tko su huligani. Ako su baklje naš najveći problem, ovo je savršena država”, kaže Stevanović i dodaje kako navijači i sami gase baklje, ali da ih jednostavno volimo diskriminirati.

“Ne pričamo o stanju stadiona. Psihologija mase da eskalira kad nisi zadovoljan. Vrijeme je da ukažemo na činjenično stanje”, zaključuje Stevanović.

1 COMMENT

  1. Tko ti je problem? Ukrali su nam jugoslovensku ligu … tako kako su Dalmaciju ukrali Talijanom … a tko su ovo? Uvjek isti: ruske ubice izdajice!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here