Home Vijesti Stigle nove informacije o ranjenom Hrvatu koji se borio u Ukrajini

Stigle nove informacije o ranjenom Hrvatu koji se borio u Ukrajini

149
0
Ilustracija

Kako se danas doznalo, mlađi hrvatski državljanin koji se borio u Ukrajini prije desetak dana lakše je ranjen na jugoistočnom bojištu, a sada stižu nove informacije.

Kako je neslužbeno potvrđeno Indexu, upravo se dogovara povratak ranjenog Hrvata u Hrvatsku. Na tome radi Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, a kako doznaje Index, kada MVEP dogovori sve potrebno za povratak hrvatskog državljanina, Ministarstvo zdravstva će poslati vozilo po njega.

On je trenutno na sigurnom mjestu i uskoro bi se trebao realizirati njegov transfer u Hrvatsku. Prema nekim informacijama, liječenje se planira u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Dubrava.

“Potvrđujemo informaciju o ozlijeđenom hrvatskom državljaninu u Ukrajini, koji je zajedničkim naporima MVEP-a i Ministarstva zdravstva s ukrajinskim vlastima prevezen na sigurno, odakle će mu biti osiguran prijevoz i nastavak puta za Hrvatsku, gdje će nastaviti liječenje”, kazali su u MVEP-u.

Prema neslužbenim informacijama, hrvatski državljanin borio se kao dragovoljac na ukrajinskoj strani i ima potpisan ugovor s Ukrajinom. Nije pripadnik pukovnije Azov, prema tvrdnjama Denisa Šelera, koji je šest godina bio pripadnik te ukrajinske pukovnije.

Previous articleNavijači na Facebooku: Daliću, hvala ti za Rusiju, ali vrijeme je da odeš!
Next articleStigle nove informacije o sudbini zarobljenih boraca iz Azovstala

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here