Home Vijesti Stiže zahlađenje: Snijeg moguć i u Rijeci!

Stiže zahlađenje: Snijeg moguć i u Rijeci!

1692
0

Iako je siječanj ostao dužan po pitanju značajki godišnjeg doba kojem pripada, veljača će već na samom početku početi otplaćivati dio dugova, piše RIMETEO.

Već tokom srijede u Gorskom kotaru zapuhao je umjeren do pojačan jugozapadnjak, a to se očekuje tijekom četvrtka ujutro i na sjevernom Jadranu, s time da bi u gorju bilo i olujnih udara. U noći na petak će okrenuti na slabo jugo koje će pojačati na prolazno jako do sredine dana, a već popodne fronta najavljuje zimu s burom.

Kiša koje već sada ima u gorju i na riječkom području će u četvrtak poslijepodne biti sve češća i obilnija, a uz postupno zahladnjenje u Gorskom kotaru u petak popodne okrenut će na snijeg uz okretanje vjetra na buru. U noći na subotu bura će se širiti na cijeli sjeverni Jadran i pojačavati tako da će u subotu prijepodne biti krakotrajno i olujna osobito u Podvelebitskom kanalu, no onda će prema sredini dana postupno slabjeti.

Za napomenuti je da će još do petka popodne biti prilično toplo uz temperature na kvarnerskim otocima i do 14 stupnjeva, ali ne treba iznenaditi što će u subotnje jutro i rano prijepodne prolazno zasniježiti ne samo u zaleđu Rijeke i unutrašnjosti Istre već i duž obale te na višim dijelovima Krka i Cresa.

Ipak, zimske nevolje glede snijega će biti prvenstveno rezervirane za područje Gorskog kotara te riječkog područja iznad 250 m.n.v. (ponegdje i niže), gdje se očekuje stvaranje konkretnijeg snježnog pokrivača. U okolnom području Rijeke te ponegdje duž obale Podvelebitskog kanala od kakvih 5 centimetara pa do mjestimice više od 40 centimetara diljem Gorskog kotara te su sasvim izvjesne nevolje i zastoji u prometu.

U manje od petnaestak sati razlike od petka popodne do subote prijepodne temperatura će biti niža i za dvanaestak stupnjeva, posebice na kvarnerskim otocima. Treba istaknuti i obilne oborine, mjestimice na pojedinim lokacijama u zaleđu Rijeke te dijela Gorskog kotara će u sljedećih sedamdesetak sati pasti i do 150 mm oborine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here