Home Vijesti Stroge epidemiološke mjere u PGŽ

Stroge epidemiološke mjere u PGŽ

8047
0

Nacionalni stožer danas je donio odluke kojima se uvode strože mjere u Zagrebu i u Primorsko-goranskoj županiji.

Šef stožera Davor Božinović potpisao je obje odluke i na snazi su već od danas. Nove su mjere u Zagrebu na snazi do 15. travnja, a u Primorsko-goranskoj županiji do 17. travnja.

U PGŽ-u su uvedene posebno stroge mjere koje uključuju i zatvaranje teretana i fitness i sportskih centara, kafići i restorani smiju raditi samo do 19 sati, a maske su obvezne i na otvorenom kada nije moguće održavati distancu od dva metra. Time je Primorsko-goranska postala županija s najstrožim mjerama u Hrvatskoj (Dubrovačko-neretvanska restriktivne mjere koje uključuju i zatvaranje terasa kafića nema na cijelom svom teritoriju).

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji uvodi se zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 10 osoba na jednom mjestu, osim na vjerskim okupljanja na kojima može biti prisutno najviše 25 osoba. Na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše 8 osoba iz najviše 2 različita kućanstva.

Kafići, restorani i poljoprivredna gospodarstva mogu raditi samo 19 sati.

Zabranjuje se rad teretana, fitness centara te sportskih i rekreacijskih centara u zatvorenom prostoru.

Zabranjuju se svi treninzi u zatvorenim prostorima osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, kao i klubove koji se u individualnim (pojedinačnim) sportovima natječu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnom nivou u najvišem rangu u liga sustavu natjecanja te treninga i natjecanja kategoriziranih sportaša u individualnim sportovima (pojedinačnim) i sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja.

Obvezno korištenje maski za lice ili medicinskim maski na otvorenom prostoru kada nije moguće održavati distancu od najmanje 2 metra.

Preporučuje se i pojačani nadzor pridržavanja mjera, posebno u javnom prijevozu, trgovačkim centrima i ugostiteljskim objektima te se preporučuje da se u svim sportskim objektima u kojima su dozvoljena natjecanja i treninzi ne koriste svlačionice.

Više čitajte OVDJE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here