Home Biznis Thalassotherapija Opatija isplatila dug veledrogerijama

Thalassotherapija Opatija isplatila dug veledrogerijama

147
0

Thalassotherapija Opatija, specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma, isplatila je svoj dug prema veledrogerijama i nastavlja nesmetano poslovanje, priopćeno je iz Primorsko-goranske županije.

Uz pomoć brze reakcije Primorsko-goranske županije Thalassotherapija Opatija isplatila je svoj dug prema veledrogerijama i nastavlja nesmetano poslovanje jer više nije upitna isporuka lijekova, priopćeno je iz te županije.

Podsjećamo, problem oko isporuke lijekova bolnicama u Hrvatskoj pojavio se nakon što je najveća hrvatska veledrogerija Medika u utorak obustavila isporuku lijekova zbog duga od 2,1 milijarde kuna.

“PGŽ je Thalasotherapiji Opatija s financijskom donacijom za kriznu situaciju uzrokovanu koronavirusom pomogla da se odblokira od mjera koje provode veledrogerije i Thalassotherapija Opatija je uz Bolnicu u Lovranu sada ustanova koja uredno nabavlja lijekove i medicinski materijal”, poručio je ravnatelj Viktor Peršić zahvalivši županu Zlatku Komadini na brzoj reakciji osnivača.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je danas kako je s veledrogerijama postignut dogovor o direktnom plaćanju potrebnih lijekova onkološkim pacijentima cesijom, naglasivši pritom privremenost takvog rješenja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here