Home Mozaik Stručnjaci otkrivaju zašto žene jecaju u krevetu: Razlog će vas i šokirati...

Stručnjaci otkrivaju zašto žene jecaju u krevetu: Razlog će vas i šokirati i razočarati!

118
0

U filmskim scenama, žene često pri vrhuncu strasti bacaju glavu unatrag i stenju, stvarajući sliku da je stenjanje izravno povezano s intenzitetom seksa. No, prema istraživanju o spolnom ponašanju provedenom na Sveučilištu Lancashire, znanstvenici tvrde da stenjanje može imati drugačije značenje nego što se često misli.

Istraživački tim intervjuirao je žene u dobi od 18 do 48 godina o njihovim iskustvima s glasnim izražavanjem tijekom seksa. Rezultati su iznenađujući i otkrivaju da većina žena stenje ne nužno tijekom vlastitog orgazma, već kao sredstvo za poticanje partnerovog zadovoljstva.

Znanstvenici su zaključili da je kopulatorna vokalizacija, odnosno glasno stenjanje, često korišteno kako bi se povećala uzbuđenost partnera i ubrzao njegov orgazam. Čak 66 posto ispitanica priznalo je da stenje s tom namjerom, dok je njih 87 posto izjavilo da se zbog toga osjećaju seksipilnije i samopouzdanije.

Važno je napomenuti da su istraživači ustanovili da žene najčešće doživljavaju orgazme tijekom predigre, dok se kopulatorna vokalizacija javlja prije ili istovremeno s muškim orgazmom. Osim što pridonosi uzbuđenju, glasno izražavanje zadovoljstva koristi se i kako bi se izbjegla ‘dosada’ u krevetu.

No, postavlja se pitanje: Jecaju li žene samo radi muškaraca? Iako postoje ograničena istraživanja na ovom području, znanstvenica Kristen Mark sa Sveučilišta Indiana ukazuje na česte medijske poruke koje povezuju stenjanje s vlastitim orgazmom i kvalitetom seksa.

“Ako stenjete, partneru dajete do znanja da sve radi dobro, što očito nije uvijek slučaj. Stoga je važno koristiti stenjanje i uzvike samo kad je iskustvo doista pozitivno, a ne kao sredstvo prikrivanja ili ubrzanja završetka,” objašnjava Mark.

U konačnici, ovo istraživanje pruža uvid u kompleksnost seksualne komunikacije, ističući važnost otvorenog razgovora i razumijevanja među partnerima kako bi se postiglo zadovoljavajuće seksualno iskustvo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here