Biznis

Sve jači kontejnerski promet željeznicom s Brajdice

Sve jači kontejnerski promet željeznicom s Brajdice

Foto: Damir Miškulin (Vlakovi u Rijeci)

Iako se možda neupućenima ne čini tako, Brajdica ima itekakve koristi od svoje riječke pruge. Liberalizacijom teretnog željezničkog prijevoza u Hrvatskoj, došlo je i do porasta kontejnerskog prijevoza željeznicom u Rijeci.

Tom prigodom, ekipa portala Brodovi u Rijeci malo je ispitala situaciju kako bi saznala koji sve željeznički prijevoznici sudjeluju u otpremi i dopremi kontejnera, kamo ti vlakovi idu i koliko često.

Tvrtka PPD Transport ima dva kontejnerska vlaka tjedno. Jedan ide na relaciji Rijeka-Banja Luka, a drugi je nedavno uvedeni Maerskov kružni vlak na relaciji Rijeka-Budimpešta-Sremska Mitrovica-Rijeka.

Brodar CMA CGM u suradnji s HŽ – Cargom ima kontejnerski vlak subotom u 23 sata iz Budimpešte za Rijeku. Ujedno HŽ – Cargo obavlja prijevoz na relaciji od Brajdice do Bosne i Hercegovine te Srbije kao i po cijeloj Hrvatskoj, a riječ je o dva ili tri vlaka dnevno.

PrijevoznikTrain Hrvatska> ima tri vlaka tjedno za Beograd i Šid.

Važnu ulogu osim prijevoznika imaju također i tvrtke agenti koje ugovaraju teret. Trenutno tvrtka AGIT preko HŽ – Carga, ali i kroz agenturu za druge, drži primat u željezničkom prometu Brajdice.

Vidljivo je iz svega da je kontejnerski prijevoz riječkom prugom itekako prisutan, a postojeći kapaciteti nisu posve iskorišteni. Mogli bi se još opteretiti s dva dodatna željeznička operatera, ali su trenutni problemi vezani uz terminal te mali kolodvor na Brajdici, koji uskoro kreće s modernizacijom.

Dok se ti radovi budu obavljali, a obavljat će se najmanje dvije godine, vlakovi s Brajdice morat će kroz centar Rijeke. Otprilike će svakodnevno proći 2-4 vlaka, a dio prometa nastojat će se obavljati noću, kako bi se smanjila mogućnost zastoja, uglavnom zbog nediscipliniranih vozača na Rivi.

U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti kako će se akteri ove priče nositi s izazovima koji će stići s početkom radova. Problema će zasigurno biti, ima ih i sada i bez radova, ali dobrom organizacijom posla sve se može postići.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

Čačić: Problem nije Uljanik grupa nego Uljanik, 3.maj nema problem!

spMarch 21, 2019

U 2017. godini poduzetnici s područja Urbane aglomeracije Rijeka povećali izvoz 15,3%

spMarch 14, 2019

Treći put odgođen stečaj 3. maja

spMarch 12, 2019

Uljanik pred konačnim slomom, Vlada će pokušati spasiti 3.maj

spMarch 9, 2019

Članica Liste za Rijeku Nelida Pogačić u izvršnom odboru EFA-e

spMarch 8, 2019

Horvat: Stvari su se u Uljaniku prikrivale godinama, netko će morati odgovarati

spMarch 8, 2019

Radnici skupljaju potpise za stečaj 3. maja

spMarch 7, 2019

Mađari zainteresirani za plin s hrvatskog LNG-a

spMarch 7, 2019

Horvat o Uljaniku: Ostvare li se dobre stvari koje pripremamo, neće biti stečaja

spMarch 6, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.