Home Vijesti Svilan je inzistirao na objavi priloga Vedrane Rudan

Svilan je inzistirao na objavi priloga Vedrane Rudan

1111
1

Premda je zbog prve kolumne Vedrane Rudan u INMagazinu Nove tv, autorica dobila otkaz zbog vrijeđanja Židova, a njezin urednik Daniel Delale suspendiran, čini se da je glavni krivac za cijelu aferu ipak direktor programa te televizije Siniša Svilan. Iz izvora na NovojTv, nacional.hr je doznao kako je direktor bio upoznat sa sadržajem priloga, te je upravo on inzistirao da se sporni prilog prikaže 27. siječnja, odnosno na Dan sjećanja na žrtve holokausta.

Naime, Vedrana Rudan je imala unaprijed snimljenih priloga i taj se dan mogao prikazati bilo koji od njih, no Svilan je osobno želio da se baš toga dana emitira onaj u kojemu Rudanica kritizira politiku Izraela i parafrazira Annu Frank.

Teško je, doduše, vjerovati da je Svilan znao da je Robert Lauder, šef međunarodne grupacije kojoj pripada Nova Tv, ujedno i predsjednik Svjetskog židovskog kongresa. Jer da je to znao, vjerojatno bi reagirao drugačije.

1 COMMENT

  1. Pa šta je Rudanica loše rekla, kako živodovi kukaju o holokaustu a sami rade novi holokaust u palestini… Ipak istina boli

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here