Home Vijesti Fiumanka isporučena JPS-u

Fiumanka isporučena JPS-u

1525
0

U Brodogradilištu “3. maj” danas je riječkom Jadranskom pomorskom servisu predana teglenica za malu obalnu plovidbu “Fiumanka”, nosivosti 2400 tona, vrijedna 1,8 milijuna eura, priopćeno je iz tog brodogradilišta. Teglenica “Fiumanka” dugačka je 40 metara, širine 30 metara, građena je pod nadzorom Hrvatskog registra brodova, a u more je porinuta prije dva tjedna.

Osim za prijevoz krutih tereta na palubi, može se koristiti za intervencije u slučaju onečišćenja mora i za protupožarnu zaštitu na kopnu i moru.

Predviđena je za prijevoz i uporabu ekoloških uređaja i sredstava, kao što su brane, crpke, spremnici i drugo.

Teglenicu će se moći koristiti u brodogradištima, primjerice za prijevoz sekcija, i u lukama za prijevoz tijekom gradnje lučkih objekata, pri izgradnji plinskih platforma i gradnji mostova.

Nova teglenica povećat će stupanj ekološke i sigurnosne zaštite, a njena izgradnja uključena je u program potpora Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

U priopćenju se još navodi da je JPS započeo obnovu flote za tegljenje skrbeći pritom o potrebama riječkog prometnog pravca, naftnog terminala u Omišlju te o ekološkoj i protupožarnoj zaštiti područja kojim upravlja riječka Lučka uprava. (Hina)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here