Vijesti

VIDEO: Švorinić kandidat za gradonačelnika, Šoti ponuđeno mjesto zamjenice

VIDEO: Švorinić kandidat za gradonačelnika, Šoti ponuđeno mjesto zamjenice

Predsjedništvo Liste za Rijeku je za kandidata za riječkog gradonačelnika nominiralo predsjednika stranke Danka Švorinića. Konačnu odluku o svim kandidatima donijet će stranačka konvencija početkom sljedeće godine. Tajnik stranke Predrag Miletić istaknuo je kako je Danko Švorinić kao najaktivniji gradski vijećnik u Gradskom vijeću Grada Rijeke, u tom tijelu postao najprepoznatljivija opozicija i promotor alternative postojećem načinu upravljanja gradom.
– Upornim argumentiranim ukazivanjem na niz propusta i štetnih radnji u vođenju grada, među Riječanima je stekao popularnost i respekt istinskog borca za interese Rijeke, tvrdi Miletić.

Švorinić je novinarima otkrio kako će Lista za Rijeku na izbore pod sloganom “Slobodna Rijeka”.
– Zašto “Slobodna Rijeka”? Zato jer uz pomoć naših sugrađana želimo izgraditi grad slobodan od nepotizma i političke korupcije. Želimo izgraditi Rijeku slobodnih ljudi u kojoj uvjet za posao i napredovanje neće biti stranačka podobnost, nego sposobnost. Želimo Rijeku u kojoj neće biti dobro samo njima, nego svima, zaključio je Švorinić.

Na kraju tiskovne konferencije Danko Švorinić je otkrio kako će mjesto zamjenice gradonačelnika ponuditi riječkoj poduzetnici Slavici Šota koja se već 23 dana nalazi zatočena u poslovnom prostoru u Ulici Ante Starčevića.

DANKO ŠVORINIĆ: Rođen 11. travnja 1973. godine u Puli. U Rijeci živi od pete godine gdje završava gimnaziju i na Pomorskom fakultetu stječe zvanje diplomiranog inženjera pomorskog prometa. Suosnivač je i prvi predsjednik riječke podružnice Supekovog Pokreta za demokraciju i socijalnu pravdu. Utemeljitelj udruge za promociju riječkog identiteta – Slobodna Država Rijeka. Suosnivač i predsjednik Liste za Rijeku. Osnivač najvećeg riječkog gradskog internet portala Rijekadanas. Urednik nekoliko knjiga (Rijeka nogometa, Rijeka za radoznale). Po zanimanju je poduzetnik, suvlasnik agencije za zastupanje u osiguranju MD-Consilium d.o.o. Oženjen je i otac jednog djeteta.

Šota je nakon tiskovne konferencije izjavila kako će konačnu odluku donijeti nakon izlaska iz poslovnog prostora te kako bi svoj eventualni angažman ograničila na borbu protiv korupcije u gradu, na razdoblje od jedne godine i bez naknade.
– Nije tajna da sam simpatizer Liste za Rijeku. Obratila sam se za pomoć svim političkim strankama, jedino su u Listi za Rijeku reagirali na pravi način potvrdivši da stoje iza svakog malog čovjeka u borbi protiv korumpiranog sustava. (rd; foto: dražen golubičić)

Midas

View Comments (11)

11 Comments

 1. alter

  December 12, 2012 at 13:49

  hrabra i dobra odluka! samo naprijed!

 2. zeljka

  December 12, 2012 at 14:46

  bilo je vrijeme da se i u našem gradu pocne desavati nesto u smjeru promjena. puna podrska, trebali bi vas podrzati i ovi sto drze fige u dzepu ali najbitnije je da imate podrsku obicnih gradjana. izdrzite, nece vam sada biti lako, izazvali ste najozbiljnije igrače koji godinama drmaju u ovom gradu i šire. bit ce podmetanja bez brige.

 3. fiume

  December 12, 2012 at 16:18

  opasna kombinacija :-)! forza fiume!

 4. Pravda

  December 12, 2012 at 17:45

  Moj glas

 5. F.Čabrijan

  December 12, 2012 at 19:31

  Prvi ozbiljan protivnik Obersnela!

 6. ouyea

  December 12, 2012 at 20:20

  bilo bi bolje da je obratno, al i ovo je nešto. u svakom slučaju javna sučeljavanja dat šoti, jer švorinić je previše bezokusan. ako na slijedećim izborima partiju ne skinemo, možemo svi koji nismo dio koza nostre pakirat kofere za “treće zemlje”. nisam neki optimist, ali svaka nada je nada. ako ovi dobiju još jedan mandat rijeka će postat novi semeraro – na rasprodaji u bescijenje, a bez zainteresiranih kupaca

 7. f1

  December 12, 2012 at 21:22

  franjo i ouyea na istoj strani! bit ce ovo vesela utakmica 🙂

 8. zanella

  December 12, 2012 at 21:39

  Danko Švorinić ima i svoje mane kao svaki čovjek na Svijetu, ali je u usporedbi s Oberom i ostatkom ekipe space shuttle i jedan od rijetkih političara u Rijeci koji ima muda suprotstvavit se ovoj mafijaškoj bulumenti. Prisjetite se sjednica gradskog vijeća prije 2009. kad su jedina oporba bili trojanski konj Glavan, razni redikuli i vječno suzdržani koji nisu bili u stanju baciti oko na razne štetne ugovore koji grad ima s podobnim firmama. Švorinić vraća kakvu takvu nadu da postoji normalna alternativa u ovom gradu koja neće biti oporba “s figom u džepu” već će ciljati na jedini potrebni cilj: napokon skinuti SDP s vlasti.

 9. DŽOLE

  December 12, 2012 at 22:06

  Poradi ove kombinacije (Švorinić-Šota) netko iz stare garde je več počeo gristi vlastite mošnje (vrečica gdje se nalaze jaja !) i dodatno je angažirao podobne medije, štibru te ostali dio lokalne trojedine podobne vlasti. Ovu kombinaciju će stari glasači slabo popušiti jer su dovoljno bedasti, oni koji dobivaju mrvicuu starog kruha također, ali mlađarija koja se bavi čitanjem portala bi dobro mogli dati prilog promjenama IZLASKOM na izbore te poremetiti planove starih prdonja. Šta bi mladi dobili ? Odmah skoro ništa, obzirom na dugove i veliku rupu u budžetima koji postoje i dan-danas se skrivaju jer u medijima postoji blokada pisanja. Ali imajući u vidu da su u novoj kombinaciji umješani zdravi poduzetni kadrovi, tj. oni koji znaju stvarati novu vrijednost, a ta kombinacija u skoroj budućnosti može donijeti POSAO u vlastitom domu bez odlaska u pečalbu, onda će za mlade to sigurno biti DOBITNA KOMBINACIJA. Nešto kao glavni zgoditak, sedmica u Lotu. A TO NIJE MALO ! U alternativi ostaju stari KADROVI koji nude ili depresiju ili odlazak u inozemstvo.

 10. Jakey

  December 13, 2012 at 10:20

  Samo naprijed!!!

 11. waf

  December 13, 2012 at 13:03

  …ma daj…niste našli mjesto za blečića…ma ne mogu vjerovati…i smijem se i smijem se i sve je isto kao prije…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Trg ispred Bonavije pretvoren u gradsku placu!

spApril 26, 2019

Strava u Kumičićevoj: Osoba pala sa zgrade pred užasnutim prolaznicima!

spApril 25, 2019

Imenovano 6 novih članova kulturnih vijeća, Odbor za kulturu spriječio moguć sukob interesa u kulturnom vijeću za dramsku umjetnost, ples i pokret

spApril 25, 2019

Miletić (RI): Poskupljenje vode u Rijeci kao poskupljenje nafte u Kuvajtu

spApril 25, 2019

Na Viškovu napadnut i ozlijeđen 63-godišnjak

spApril 25, 2019

Snijeg na Platku krajem travnja?!

spApril 24, 2019

Kandidirala se za EU parlament, a ne zna koje su mu ovlasti

spApril 24, 2019

Rijeka dobila Laboratorij znanja

spApril 24, 2019

Mercedes na Rujevici udario u vozilo vučne službe

spApril 24, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.