Home Mozaik Tajanstveni slučaj ‘Mršavog Boba’, vanzemaljskog NLO pilota kojeg je uhvatio KGB

Tajanstveni slučaj ‘Mršavog Boba’, vanzemaljskog NLO pilota kojeg je uhvatio KGB

824
0

Od svih videa za koje se tvrdi da su “dokazi” vanzemaljskih stvorenja koja posjećuju Zemlju, niti jedan nije tako težak za objasniti kao kratki isječak izvanzemaljaca poznatog kao Mršavi Bob.

Isječak stvorenja s ispupčenom lubanjom i ogromnim crnim očima koje su postale standard za slike izvanzemaljskih posjetitelja, prvi put se pojavio 2011. Objavio ga je anonimni korisnik Reddita koji se zvao Ivan 0135. Video je navodno snimio KGB nakon što je brod iz zvjezdanog sustava Zeta Reticuli sletio u Rusiju.

Za “Mršavog Boba” se govorilo da je dio diplomatske misije s planeta udaljenog oko 40 svjetlosnih godina poslane da raspravlja o “pitanjima od zajedničkog interesa”.

Teško je povjerovati da bi izvanzemaljac s tako dalekog planeta izgledao tako ljudski, ali ako je “Skinny Bob” prevara, ostaje pitanje; tko su prevaranti i što su mogli dobiti?

Umjetnik video efekata Randy Sharp rekao je da je isječak lažan: “CG tehnologija bi u vrijeme proizvodnje, zahtijevala razinu stručnosti nekoga s visokom razinom iskustva i znanja.”

Nitko nikada nije pokušao zaraditi novac na snimci, za koju neki stručnjaci procjenjuju da bi njezino stvaranje koštalo oko 250.000 dolara (više od milijun i pol kuna).

Redatelj Adam Wells, koji je režirao kratki film Shemira, rekao je za Daily Star da je u svoje vrijeme vidio puno grubih podvala, ali je isječak Mršavog Boba izgledao kao da je na njega utrošeno vrijeme. Dodao je da postoji nešto u pokretu obrva što je izgledalo animatronički. Stručnjak za NLO Nigel Watson rekao je da Mršavi Bob izgleda kao vrsta izvanzemaljaca od kojeg bismo mogli očekivati ​​da će izaći iz letećeg tanjura ili tip koji je navodno pronađen u Roswellu ili kao Mekon iz crtanog filma iz 50-ih Dan Dare. Tu je i nevjerojatna sličnost s crtežom koji mu je žrtva izvanzemaljske otmice poslala nakon bliskog susreta 1970-ih. No, dodao je, uza sve svoje izvanzemaljske akreditacije, Bob izgleda vrlo humanoidno i ne toliko egzotično kao što biste očekivali za posjetitelja iz udaljenog zvjezdanog sustava.

Charley Henley, VFX supervizor koji je radio na seriji Alien Ridleyja Scotta, kaže da postoje vrlo dobri razlozi zašto izvanzemaljci naše mašte izgledaju tako ljudski: “Mnogi dizajni su povezani s ljudskom anatomijom, a ja mislim da je to zajednička tema. Stavili smo puno ljudskosti u izvanzemaljce.”

Paleontolog i evolucijski biolog Stephen Jay Gould kaže da bi izvanzemaljac koji izgleda kao čovjek bio krajnje malo vjerojatan, a ako bismo ponovno snimili vrpcu evolucije ovdje na Zemlji, život bi na kraju mogao izgledati drugačije nego kako sada izgleda.

No, Sam Levin, istraživač na Oxfordskom odjelu za zoologiju, kaže da izvanzemaljac koji je pomalo ličio na nas nije tako nevjerojatan kao sve to: “Još uvijek ne možemo reći hoće li vanzemaljci hodati na dvije noge ili će imati zelenu boju oči. Ali vjerujemo da evolucijska teorija nudi jedinstveno dodatno sredstvo za pokušaj razumijevanja kakvi će biti izvanzemaljci, a mi smo pokazali neke primjere vrsta jakih predviđanja koje možemo napraviti s njom. Predviđanjem da su izvanzemaljci prošli velike tranzicije zbog čega je nastala složenost vrsta na Zemlji, možemo reći da postoji razina predvidljivosti evolucije zbog koje bi izgledali poput nas”, prenosi TheSun.

Previous articleUznemirujući video: Medo se na samrti osvetio lovcu i smrskao mu lubanju (VIDEO)
Next articlePutin reaktivirao debelog generala (67)? ‘Ruča 5 puta dnevno i strusi litru votke’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here