Home Mozaik Telegraph oduševljen kvarnerskim otokom: ‘Poput Walesa, ali sa 77 vrsta leptira’

Telegraph oduševljen kvarnerskim otokom: ‘Poput Walesa, ali sa 77 vrsta leptira’

305
0

U britanskom Telegraphu izašao je tekst posvećen Cresu. “Hrvatski zaboravljeni otok koji košta upola manje od Hvara”, stoji u naslovu autora Tristana Rurtherforda.

Oduševilo ga je mjesto Lubenice za koje je istaknuo da je bilo naseljeno prije Londona. “Bio sam sasvim sam na jednoj od najljepših hrvatskih plaža. Lubenice su bijela uvala koja se spušta u tirkizno plavi plićak. Jato od stotinjak dupina iskakalo je na površinu. Osjetio se blagi miris ružmarina, kao da je Bog bacio buket u toplo Jadransko more”, opisao je svoje iskustvo te naglasio bogatstvo povijesnih i kulturnih karakteristika ovog otoka.

“Još uvijek rezervat lokalnog stanovništva, pristupačni Cres veličanstvena je mješavina farmi meda, kućica s plodovima mora i praznih plaža koje čekaju da budu otkrivene”, napisao je.

“Cres je poput Walesa, ali sa suncem i 77 vrsta leptira. To je mjesto gdje je više ovaca nego ljudi, u omjeru 10 prema jedan”, zaključio je nakon što je obišao skoro sva naselja na otoku na kojem danas živi 3000 ljudi. Dodao je i da Cres “sumira ono najbolje od Hrvatske”.

“Plaže i planine, grad i selo… Sve na jednom mirnom otoku”, napisao je oduševljeni Britanac.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here