Home Vijesti Tišina u centru grada: Radnici ne rade, građani pobjegli od gužve, ugostitelji...

Tišina u centru grada: Radnici ne rade, građani pobjegli od gužve, ugostitelji i trgovci trpe gubitke!

299
0
radovi
radovi

Od zatvaranja Adamićeve ulice, centar grada postaje sve tiši, ne zbog opadanja interesa ili sezonskog usporenja, već zbog radova koji su preplavili ulice i trgove. Građani su počeli izbjegavati centar grada kao da se radi o zabranjenom području, a posljedice toga ne odražavaju se samo na komociju, već i na niz djelatnosti koje već trpe gubitke.

Radovi u Adamićevoj: A gdje su radnici?

Radovi u Adamićevoj ulici postaju standard brzine radova u Rijeci. Građani bilježe prazna gradilišta, strojevi su nepomični, fotografije praznih gradilišta postavljene na društvene mreže postale su svakodnevna pojava uz neizostavne sumnje u smisao i učinkovitost radova.

Prazan gradilišni mravinjak

U usporedbi s prošlim projektima, poput izgradnje drugog traka Istarskog ipsilona, gdje je svako radno mjesto bilo poput brzorastućeg mravinjaka, Adamićeva ulica izgleda kao mjesto gdje je svaki posao stao. Kritičari bi rekli da je to prazno lupetanje onih koji podržavaju kaotično vođenje projekata, dok građani svjedoče o apsurdnosti situacije.

Sjećanje na apokalipsu u Krešimirovoj

Sjećanja na radove u Krešimirovoj ulici još su svježa rana u sjećanjima građana Rijeke. Pognute glave i izrazi frustracije bili su uobičajeni dok su se građani nosili s neizdrživim radovima. Kako se sada suočavamo s novim valom radova, postavlja se pitanje koliko će dugo stanovnici Rijeke trpjeti izolaciju i gušenje svakodnevnog života.

Utjecaj na lokalne poslove

Izostanak gužvi u centru sada predstavlja stvarnost koja bi mogla uzdrmati trgovine, kafiće i restorane. Strah građana od dolaska u centar grada, osim ako nije krajnje nužno, prijeti narušavanjem normalnog poslovanja lokalnih poduzetnika. Pitanje je kako će se ova tišina odraziti na promet u trgovinama, ugostiteljskim objektima te na radna mjesta koja su već ugrožena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here