Home Vijesti Tko je započeo fizički obračun na Platku?

Tko je započeo fizički obračun na Platku?

235
0
Piše Boris Bradarić

Incident na Platku, koji je na sreću završio bez težih ozljeda, zapalio je socijalne medije te postao udarna vijest u novinama i na televiziji. Postavlja se pitanje je li izvještavanje o ovom nemilom događaju bilo odrađeno profesionalno ili su mediji isto tako driftali i donosili zaključke preuranjeno? Jesmo li Luku Tiriela Abramovića , Mateja Krunića i Lovra Pavelića razapeli prije nego smo imali sve činjenice na stolu?

Pregledao sam snimku nekoliko puta pa vidimo možemo li donesti neke zaključke te radi li se ovdje o divljaštvu i agresivnom ponašanju trojice mladića.

Driftanje autom po skijaškoj stazi moram, na žalost, ostaviti sa strane jer to ne smije biti razlog fizičkom obračunu.
Pripadnik HGSS u crvenoj jakni i žutim hlačama, vidno pripit, hoda sam prema kameri. U daljini se vide dvojica muškaraca u crnoj i bijeloj jakni kako šeću od auta prema pripadniku HGSS koji nestaje iz vidokruga kamere. U isto vrijeme jedna ženska osoba na skijama i štapovima ide u istom smjeru. U trenutku, osoba iz auta s crnom jaknom zastaje i izmjenjuje nekoliko rjeći s ženskom osobom na skijama te onda produžuje dalje prema pripadniku HGSS te jedna i druga osoba iz auto nestaju iz vidokruga kamere.

U isto vrijeme ženska osoba u crvenoj jakni i crnim hlačama dolaze iz smjera bara prema njima. Nakon nekoliko trenutaka ženska osoba na skijama, kojoj se samo vidi glava, i ženska osoba s crvenoj janki počinju trčati prema lokaciji gdje su dvojica iz auto vjerovatno imala verbalni obračun s pijanim pripadnikom HGSS.

Na žalost, na slici ne možemo vidjeti što se tamo točno događa između pripadnika HGSS-a i dvojce iz auta. Po izjavama svjedoka, ženske osobe na skijama, na Dnevniku TV NOVE, osoba u bijeloj jakni nakon verbalnog obračuna udara pijanog pripadnika HGSS-a u glavu.

Dvije ženske osobe priskaču u pomoć i odguruju osobu u bjeloj jakni. Na snimci se vidi da osoba u bijeloj jakni drži štap za skijanje u jednoj ruci koji je vjerovatno iščupao iz ruku ženske osobe na skijama. Na snimci se isto vidi da osoba iz auta u crnoj jakni ( Luka Tirel Abramović ) ne sudjeluje u ovom naguravanju niti je vjerojatno fizički napadao pripadnika HGSS, jer obje ženske osobe i sam pripadnik HGSS ne obraćaju veliku pozornost na njega. U jednom trenutku ženska osoba u crvenoj jakni se okreće i tjera ga prema nazad dok jedna muška osoba u crnoj jakni dolazi i stavlja se ispred osobe iz auta u bijeloj jakni kako bi primirio situaciju.

Sada iz bara dolazi drugi pripadnik HGSS koji baca na snijeg osobu iz auta u crnoj jakni (Luku Tirelija Abramovića). I tu onda eskaliralo sukob, bez obzira što je dolaskom one osobe u crnoj jakni koja je stala ispred osobe iz auto u bijeloj jakni izgledalo da se situacija donekle smirila.

Mislim da je pripadnik HGSS pogriješio što nije samo stao zajedno sa ženskom osobom koja je držala osobu iz auta u crnoj jakni na distanci kako bi situaciju i dalje držao pod kontrolom. Do tada Luka Tiriel Abramović nije pokazivao agresivnost. Isto tako moram spomenuti da se pripadnik HGSS nije htio fizički obračunati s njim nego ga samo primiriti/držati na podu. Da je htio mogao ga je odmah udariti u potiljak kada mu je dolazio iza leđa. Na isti način sam ja osobu od 120 kila bacio na pod i primirio, ali ta osoba je bila izrazito agresivna ali Luka u tom trenutku nije pa nije bilo potrebe za rušenjem.

Dolazi do hrvanja u kojem Luka postaje izrazito agresivan i šakom po prvi puta udara osobu koja ga je bacila na pod. Nestaju iz snimke ali po trčanju drugih iz bara izgleda da dolazi do žestokog fizičkog obračuna s HGSS-ovcima. Jedna isto tako pijana osoba u žuto sivoj jakni odguruje Luku Tirel Abramovića od HGSS-ovaca ali isto tako dobiva udarac u glavu od njega.

I sada ono najgore po meni, što ima karakter kaznene odgovornosti i pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Dok jedna osoba u crvenoj jakni pokušava pomoći nakautiranoj osobi u žuto sivoj jakni, jedan od tri MMA borca prilazi iza leđa ošamućenom HGSS-ovcu i zadaje mu divljački udarac u glavu s desnom nogom. Čovjek koji trenira neku borilačku vještinu mora znati da ovakav podmukli udarac može izazvati teške tjelesne ozljede pa čak i smrt. Ako je policija pregledala snimke samo na račun ovog udarca koji je mogao biti smrtonosan mogla je drugčije tretirati cijeli ovaj slučaj.

Previous articleEvo kakve je ocjene u školi imao Nikola Tesla: Iz ovog predmeta je bio najgori, iznenaditi ćete se
Next articleVIDEO: Autsajder brutalnim nokautom šokirao komentatore!

1 COMMENT

  1. Uz sve navedeno treba imati u vidu činjenicu da je tijekom incidenta započelo pružanje prve pomoći unesrećenoj osobi. Od tog trenutka pa nadalje sva naguravanja a osobito udarci koje kasnije zadaje osoba u bijeloj jakni trebaju biti okrarakterizirani kao ugrožavanje i ometanje pružanja prve pomoći i mjesta intervencije HGSS-a. Ako prije toga članovi HGSS-a možda i nisu bili službene osobe, od trenutka kada počinje pružanje prve pomoći unesrećenoj osobi HGSS-ovci definitivno jesu službene osobe koje pružajući pomoć unesrećenoj osobi obavljaju svoju službenu zadaću na mjestu intervencije, a sve osobe koje ne sudjeluju u pružanju pomoći moraju se udaljiti s mjesta intervencije. Dakle, od trenutka kada postaje očito da postoji unesrećena osoba skijalište je postalo mjesto intervencije HGSS-a, a svjesno ugrožavanje i ometanje bilo kojih a osobito stručnih osoba (u ovom slučaju gorskih spašavatelja HGSS-a) da pruže pomoć unesrećenoj osobi ne može biti kategorizirano kao prekršaj nego kao još jedno kazneno djelo. Ako ni zbog čega drugoga, onda zbog tučnjave na mjestu i tijekom intervencije HGSS-a i napadač u bijeloj jakni zaslužuje kaznenu prijavu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here