Home Biznis Tvrtka greškom uplatila ženi 10.5 milijuna dolara. Sud presudio da mora vratiti...

Tvrtka greškom uplatila ženi 10.5 milijuna dolara. Sud presudio da mora vratiti novac

292
0

CRYPTO.COM, kompanija koja se bavi kriptovalutama, slučajno je Thevamanogari Manivel, koja živi u Melbourneu, umjesto 100 australskih dolara isplatila iznos od 10.5 milijuna dolara.

Greška se, prenosi Daily Mail, dogodila jer je djelatnik kriptokompanije umjesto iznosa isplate greškom upisao njen broj računa. Isplata se dogodila u svibnju prošle godine, a greška je otkrivena mjesecima nakon toga.

Međutim, kad je firma pokušala vratiti greškom uplaćeni novac, zatraživši prvotno od banke da zamrzne račun slučajne milijunašice, Manivel je dio već bila potrošila. Za 1.35 milijuna dolara je kupila luksuznu kuću s pet spavaćih soba, a ostatak novca je prebacila na druge račune.

Cijela je stvar završila na sudu, koji je presudio da bi novac trebao biti vraćen.

Manivel je vlasništvo kuće prebacila na stanovitu gospođu Gangadory iz Malezije, a sud je presudio da ona kompaniji treba isplatiti 1.35 milijuna dolara te kamate i sudske troškove. Kuća se, presudio je sud u australskoj saveznoj državi Victoria, treba prodati.

“Utvrđeno je da je kuća kupljena sredstvima stečenim zbog pogreške u isplati. Gangadory nikad ne bi postala vlasnica te kuće da nije došlo do greške. Ona se nezasluženo obogatila. Zbog toga smo zadovoljni presudom”, rekao je odvjetnik Crypto.coma.

Manivel i Gangadory nisu se pojavljivale na sudskim ročištima, a Daily Mail piše da nisu niti odgovarale na upite medija.

Previous articleHitnoj u Rijeci ovo je jedna od težih sezona: ‘Puno je posljedica kokaina’
Next articleVíctor Campuzano u pregovorima s Rijekom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here