Home Vijesti U ‘domovini’ omikrona hospitalizacije porasle nevjerojatnih 330 posto!

U ‘domovini’ omikrona hospitalizacije porasle nevjerojatnih 330 posto!

158
0

U južnoafričkoj pokrajini Gauteng, gdje je otkriven novi soj koronavirusa, omikron, u protekla dva tjedna zabilježen je porast hospitalizacija oboljelih za čak 330 posto, piše britanski Mirror.

Proteklog tjedna u pokrajini Gauteng bilo je 580 hospitalizacija uzrokovanih covidom u odnosu na 120 hospitaliziranih dva tjedna ranije. Istodobno, ta pokrajina u kojoj se nalazi i Johannesburg, ima jednu od najlošijh stopa procijepljenosti u Južnoj Africi. Od 12 milijuna stanovnika, njih tek nešto manje od 40 posto dobilo je barem jednu dozu cjepiva.

 

Vijest o dramatičnom porastu hospitalizacija u pokrajini Gauteng dolazi nakon što su južnoafrički zdravstveni dužnosnici izjavili da su dosadašnji slučajevi covida izazvani varijantom omikron bili blagi. No, znanstvenici ipak strahuju da je riječ o dosad najzaraznijoj varijanti.

“Njihovi simptomi bili su toliko različiti i tako blaži od onih koje sam liječila prije”, rekla je dr. Angelique Coetzee iz Južnoafričke liječničke komore.

‘To predstavlja blagu bolest sa simptomima poput boli u mišićima i umora koji traju dan ili dva. Do sada smo otkrili da zaraženi nemaju gubitak okusa i mirisa. Možda imaju lagani kašalj, no nema izraženijih simptoma. Neki od zaraženih trenutno se liječe kod kuće’, dodala je dr. Coetzee.

No, još nije moguće točno utvrditi koliko je hospitalizacija uzrokovano novom varijantom jer se gensko sekvenciranje provodi samo u malom broju slučajeva, piše Mirror.

Previous articleNjemački epidemiolog: Omikron je možda božićni dar koji će ubrzati kraj pandemije
Next articleVIDEO: Najneobičnije slobodno bacanje ikad!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here