Home Biznis U FUNKCIJI JE MOBILNA APLIKACIJA ZA PRAĆENJE KVALITETE ZRAKA ZA PROJEKT SANACIJE...

U FUNKCIJI JE MOBILNA APLIKACIJA ZA PRAĆENJE KVALITETE ZRAKA ZA PROJEKT SANACIJE JAME SOVJAK

942
1

U sklopu projekta sanacija jame Sovjak izrađena je mobilna aplikacija s ciljem pravodobnog informiranja mještana Viškovo o kvaliteti zraka na njihovom području, a pogotovo u predjelu koji se nalazi u blizini same jame.
Mobilna aplikacija, sukladno Rješenju o prihvatljivosti zahvata na okoliš koje je izdalo nadležno ministarstvo, prikazuje 11 parametara koji se mjere na dvije mjerne postaje koje su smještene uz jamu Sovjak. Prikupljene podatke stručno obrađuje i interpretira Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.
Aplikacija se možete besplatno preuzeti na Google Play-u i AppStore-u.

Prije mjesec dana započeli su pripremni radovi na etapi 1 sanacije opasnog otpada koji se nalazi u jami. Što se tiče vađenja 150 tisuća kubika raznog opasnog otpada koji se nalazi u jami, ono je planirano u sljedećoj godini nakon ishođenja pravomoćne građevinske dozvole za etapu 2.

Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji upravlja cijelim projektom su najavili da će na jesen biti organizirana tribina na kojoj će javnost detaljnije upoznati s radovima koji će se provoditi u drugoj etapi te zaštitnim mjerama koje će se poduzimati u cilju sigurnosti stanovništva koje žive u blizini jame.

Za sanaciju vrijednu oko 50 milijuna eura 85 posto sredstava osigurano je iz EU fondova u sklopu Operativnog programa Konkurentnosti i kohezija 2014-2020, a ostatak sredstava osigurat će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Previous articleNetko je na seoskoj tekmi primijetio čudan detalj na golmanovim rukavicama, fotka postala hit
Next articleFerencvaros zainteresiran za Jakirovića!

1 COMMENT

  1. Kako se zove “PrdežiDežiVazduhomer” .app😂
    Uza 50 savršenih app ova oni prave neki svoj Sruuk😂🤣🤣😂 koji ne da ne radi nego ga nigde nema u playu odnosno Storu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here