Home Mozaik U popularnom jadranskom ljetovalištu počeli su naplaćivati kockice leda za 50 eurocenti

U popularnom jadranskom ljetovalištu počeli su naplaćivati kockice leda za 50 eurocenti

174
0

Ljetu ludih računa ne nazire se kraj. Nakon dojava iz cijele Hrvatske o visokim računima u ugostiteljskim objektima, trend je pogodio i susjedne zemlje, u konkretnom slučaju jadransko mjesto Pesaro u Italiji.

Nakon što su talijanski mediji pisali o tostu podijeljenog na dva dijela za skromnu svotu od dva eura više, zajedničkog tanjurića s paštom i pestom za 845 eura, sada na red dolaze kockice leda za 50 centi. To se nedavno dogodilo u jednom restoranu u regiji Marche gdje kupcima koji zatraže kavu s ledom račun poraste za 1,50 eura, upravo zbog dodavanja leda.

Restoran, na trgu Piazza del Popolo, vrlo je popularan, a dopisnik s lica mjesta je s čuđenjem potvrdio ono što je već ranije objavljeno.
Kava s kockicom leda košta 1,50 eura više na računu. U stvarnosti, kava se poslužuje u malom keramičkom vrču, a kraj njega je čaša s 3 ili 4 kockice leda. Nije obična šalica, ali ipak je to kava i led.

Nakon što je istaknuta doplata, vlasnica restorana priznaje: «Ne vidim što je tu čudno». Žena objašnjava da dodatnih 50 centi, u usporedbi s normalnim espressom, ne odnosi se samo na kockice leda, već i na ponuđenu uslugu. «Ledenu kavu poslužujemo s tanjurićem, čašom s kockicama leda i malim lončićem kave sa strane. Nije obična šalica s dodatkom kockice. To je druga usluga, koja uključuje i perilicu suđa, uslugu konobara, itd…».

Previous articleTonči Tadić: Hrvatska je dio budućeg Ruskog Carstva
Next articleDvojcu pronađena droga i nepripadajuća tablica: Vozio u rikverc pa udario zaustavljeno policijsko vozilo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here