Home Mozaik Učiteljica otkrila kada bi djeca trebala ići spavati, roditeljima to zvuči nemoguće

Učiteljica otkrila kada bi djeca trebala ići spavati, roditeljima to zvuči nemoguće

247
0

Djeca uvijek žicaju još pet minuta prije nego što im konačno ugasite svjetlo u sobi. Ali ako to napravite iza 21 sat, radite veliku grešku, tvrdi učiteljica prvašića Stacy Karlsen iz američke Osnovne škole Wilson.

Naime, ona je izradila tablicu koja otkriva kada bi dijete, ovisno o dobi i vremenu buđenja, trebalo ići u krevet. Tablica je podijeljena 459 tisuća puta, a mnogim roditeljima zvuči kao nemoguća misija.

Primjerice, prema Karlsen, dijete staro 8 godina koje ustaje u 7 sati ujutro trebalo bi biti u krevetu do 20:30. Dijete staro 12 godina koje ustaje u 7:30 trebalo bi zaspati oko 21:45.

“Ovo je potpuno nerealno”, “Zašto bi itko tjerao dijete da ustaje u 6 ujutro? Neka djeca budu djeca”, “Uopće se ne slažem. Dok dođem s posla, poigram se s djecom, napravim večeru… Ne mogu biti u krevetu tako rano”, neki su od komentara roditelja uz objavu.

Ravnateljica škole u kojoj radi Karlsen Yolanda Jackson-Lewis kaže: “Mi u školi točno možemo reći koje je dijete naspavano i spremno za dan, a koje možda nije leglo na vrijeme.”

Sleep.org dao je smjernice o tome koliko djeca trebaju sna. Novorođene bebe do tri mjeseca trebale bi spavati 14 do 17 sati u danu, a dojenčad do prve godine od 12 do 15 sati. Maloj djeci treba 11 do 14 sati sna, a predškolcima 10 do 13. Djeca u dobi do 13 godina trebala bi spavati 9 do 11 sati, a tinejdžeri 8 do 10 sati.

Previous articleTamara Ecclestone na Instagramu ponudila 7 milijuna eura za uhićenje Daniela Vukovića
Next articleSexpertiza by Marija A. Štrajh: CRNA GUJA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here