Home Vijesti Ukrajinci na zahtjev SAD-a odustali od napada na Moskvu!

Ukrajinci na zahtjev SAD-a odustali od napada na Moskvu!

89
0

Ukrajinska obavještajna služba planirala je veliki udar na Moskvu na godišnjicu invazije punog opsega 24. veljače, ali je odustala od toga na zahtjev SAD-a, piše Washington Post.

“Kiril Budanov, šef ukrajinske obrambene obavještajne službe, planirao je napade duboko iza neprijateljskih linija. Takvi su planovi uznemirili dužnosnike u Washingtonu.”

U veljači, s prvom godišnjicom ruske invazije na Ukrajinu, dužnosnici u Kijevu bili su zauzeti smišljanjem planova za napad na Moskvu.

General bojnik Kiril Budanov dao je instrukcije jednom od svojih časnika “da se pripremi za masovne udare 24. veljače … sa svime što ukrajinska obrambena obavještajna služba ima.”

Ukrajinci su čak razmišljali o napadu na moru korištenjem TNT-a u crnomorskom lučkom gradu Novorossiysk, dakle o uglavnom simboličnoj operaciji koja bi ipak pokazala sposobnost Ukrajine da pogodi duboko unutar neprijateljskog teritorija.

Budanov je poznat po hrabrim tvrdnjama i izjavama, na koje mnogi zapadni dužnosnici gledaju skeptično, piše ugledni američki list. Rekao je da je Putin terminalno bolestan, tvrdnju koju su američki obavještajni dužnosnici odbacili, te da koristi višestruke dvojnike. Budanov odiše uvjerenjem da će Ukrajina prevladati nad Rusijom – i to uskoro. Rekao je da Krim, visoko utvrđeni poluotok koji je Rusija nezakonito anektirala 2014., mora biti vraćen Kijevu ovog ljeta. Dokumenti koji su procurili pokazuju da američka obavještajna zajednica taj scenarij smatra malo vjerojatnim .

Previous articleMilanović: Mi koji nismo pljačkali nemamo novaca za opijate
Next articleJezivo upozorenje Putinovog lutka: ‘Kad riješimo Ukrajinu, dolazimo u pomoć Srbiji! Prvo ćemo ovo slomiti…‘

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here