Home Vijesti Umrla Ankica Lepej

Umrla Ankica Lepej

306
0

Umrlaje zviždačica Ankica Lepej, žena koja je 1998. otkrila novac koji Franjo Tuđman nije prijavio u imovinskoj kartici.

Vijest je na Facebooku objavila Sanja Sarnavka.

“Sad sam saznala da Ankica Anita Lepej, naša hrabra i predobra sugrađanka, ipak nije uspjela pobijediti koronu. Otišla je za svojim najdobrijim. Žao mi je. Ona je pokazala kako se voli domovina na pravi način. Skupo je platila svoj čin građanske hrabrosti, ali nikada nije požalila niti je odustala od ukazivanja na nepravde i glasnog prosvjedovanja čim bi uočila neku. Bile smo si drage. Počivat će uz svog najdobrijeg. Zbogom, Ankice draga”, napisala je Sarnavka.

Lepej je od ranije imala velikih zdravstvenih problema. Na svom je Facebooku sredinom prosinca objavila kako se zarazila koronavirusom.

“Još mi je samo falila beštija korona, satrat ću ja nju budite sigurni”, napisala je.

Jedan od najvećih skandala poznog perioda vladavine Franje Tuđmana je otkriće da njegova supruga Ankica u Zagrebačkoj banci ima 210 tisuća maraka i 15 tisuća dolara koje tadašnji predsjednik RH nije naveo u svojoj imovinskoj kartici.

Hrvatska javnost to je saznala 17. listopada 1998. u Jutarnjem listu, koji je priču o tome objavio zahvaljujući informacijama službenice Zagrebačke banke Ankice Lepej, jedne od prvih hrvatskih zviždačica.

Lepej je bila obična građanka koja je spletom okolnosti na svom radnom mjestu saznala za neprijavljenu ušteđevinu Tuđmanovih te je odlučila da bi javnost trebala znati istinu.

Izbila je ogromna afera.

Previous articlePojava divljih svinja u Rijeci nije izoliran slučaj, nekoliko se europskih gradova bori s tim problemom
Next articleOdbačena kaznena prijava protiv Obersnela i Cvijanovića zbog petokrake na riječkom neboderu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here