Home Vijesti Vasilić i Švorinić odgovorili Obersnelu: Bavite se crnokošuljašima, a ne regionalistima

Vasilić i Švorinić odgovorili Obersnelu: Bavite se crnokošuljašima, a ne regionalistima

3023
0
Danko Švorinić i Darijo Vasilić
Danko Švorinić i Darijo Vasilić

Današnja izjava riječkog gradonačelnika Obersnela koji je PGS i Listu za Rijeku optužio za suradnju sa HDZ-om izazvale su očekivano burne reakcije u redovima koalicije IDS-PGS-RI.
Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić ocjenjuje kako je Obersnelova izjava nekorektna i na tragu uobičajenih pokušaja uguravanja manjih stranackih blokova u SDP-ovu ili HDZ-ovu orbitu.
– Naša koalicija se vrlo jasno ideološki odredila u prostoru lijevog centra i nema ni najmanje šanse da ćemo podržati potencijalnu Vladu koju bi formirao HDZ. PGS i Lista za Rijeku na području Primorsko-goranske županije u ovom trenutku ni u jednoj jedinici lokalne samouprave ne koaliraju s HDZ-om, a isto je i s IDS-om na području Istarske županije. Nasuprot SDP-u koji s HDZ-om koalira u Matuljima, Viškovu i Omišlju, zaključio je predsjednik PGS-a.

Sličnog je mišljenja je i predsjednik Liste za Rijeku koji je Obersnelove insinuacije nazvao grotesknim.
– Jasno mi je da se Obersnel brine zbog jačanja regionalne opcije u Rijeci i Kvarneru ali bi se više trebao brinuti o predsjedniku vlastite stranke koji proteklih mjeseci po Hrvatskoj gradi spomenike Tuđmanu, a ne osuđuje crnokošuljaška okupljanja po Zagrebu zadržavajući mogućnost koalicije SDP-a s Glavaševom strankom, zaključuje Švorinić koji podsjeća da su postrojavanje crnih košulja pred Saborom najoštrije osudili upravo u redovima koalicije IDS-PGS-Lista za Rijeku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here