Home Vijesti Velika potraga za ribarima u Istri: ‘Echo sonder je našao nešto na...

Velika potraga za ribarima u Istri: ‘Echo sonder je našao nešto na dnu mora’

96
0

Pulska lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc izjavila je danas da je u potrazi za nestalim ribarima, koji su u utorak prijepodne isplovili iz Umaga, na echo sonderu policijskog broda uočeno nešto na poziciji potrage te su pozvani ronioci specijalne policije i Istarske županije.

Rekla je da u potrazi sudjeluju dvije brodice pulske Lučke kapetanije koje pretražuju lokaciju na kojoj je zadnji put lociran mobitel nestalih ribara, prekjučer ujutro u 6:28, te brodovi obalne straže i riječke Lučke kapetanije koji pretražuju područje južno od te lokacije.

Sinoć je, kaže, na echo sonderu policijskog broda uočeno nešto što bi moglo biti na dnu mora, na toj poziciji koja se trenutno i pretražuje, na dubini od 27.7 metara, a tu je zadnji put lociran mobitel nestalih ribara, deset milja od Novigrada.

Ondje su i ronioci specijalne policije iz Pule i Istarske županije kao podrška, no, kako je dodala, još uvijek nema informacija koje bi mogle potvrditi što je to na dnu mora.

“U pitanju su ljudski životi, a mi se nadamo da su oni živi i maksimalno ćemo se angažirati i potruditi da ih nađemo. Stoga, teško je u ovom trenutku reći i koliko će potraga trajati, nadam se da ćemo ih naći žive, bilo na našoj ili talijanskoj strani”, poručila je Brenko Škerjanc.

Potvrdila je da talijanska obalna straža brodom pretražuje svoju stranu, a potrazi se u srijedu priključilo i Inino plovilo “Falcon”, koje je također tijekom jučerašnjeg dana nešto uočilo na dnu mora.

Previous articleVlahović govorio na talijanskom, a onda potresen prešao na srpski i prekrižio se (VIDEO)
Next articleVIDEO: Milanović zamalo pao pri silasku s pozornice, pogledajte snimku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here